Kruté prehry mladších dorastencov v Žiline

2013-10-15 12:00:00

Pod Dubňom dokopy inkasovali osem gólov, pričom neskórovali ani raz. Družstvo U17 prehralo 0:3, tím U16 dokonca 0:5.

V utorok popoludní mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce predohrávali súboje 11. kola Dôvera I. ligy na ihrisku popredných tímov súťaže MŠK Žilina. "Šošoni" Zemplínčanov nešetrili, vyhrali 3:0 (1:0), resp. 5:0 (2:0), ale hostia sa za predvedené výkony rozhodne nemusia hanbiť.

U17

Tréner Albert Rusnák: "Chlapcov by som chcel za predvedený výkon pochváliť, 70 minút hrali veľmi dobre. V úvodnej polhodine sme boli lepším, futbalovejším, dôraznejším tímom, lídra tabuľky sme k ničomu nepustili a vypracovali sme si dve gólové šance, ktoré však Chimaľ a Bellás nepremenili, čo ma mrzí. Potom sme prišli o vylúčeného stopéra Janočka, ktorý musel predčasne pod sprchy po druhej žltej karte. V závere polčasu sme si strelili prakticky vlastný gól, keď brankár Janočko váhal s rozohrávkou, nastrelil protihráča a od toho sa lopta odrazila do brány. Po prestávke sme sa viac stiahli, keďže sme hrali v oslabení o jedného hráča. Hrali sme so zabezpečenej obrany a na rýchle brejky, po ktorých sme opäť mohli dvakrát skórovať, tutovky Sarika a Chimaľa však zostali nevyužité. Dostali sme dva lacné góly, v ktorých mal opäť prsty brankár Janočko. Ale opakujem, chlapci hrali vynikajúco 70 minút, chválim ich, keď takéto výkony budú podávať stále, tak budú len a len napredovať. Výsledok je pre nich veľmi krutý."

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 38. a 49. R. Konečný, 74. Václavik

ČK: 36. M. Janočko (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško - Bednár, Vajs, Sarik - Chimaľ (58. Kaščák), Bellás, J. Straka (69. Tkačik)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Napriek vysokej prehre som mal z nášho predvedeného výkonu, hlavne v druhom polčase, dobrý pocit. Pochválili nás aj domáci, ktorí ocenili, že sme hrali futbal a nie iba nakopávali lopty. Päťgólová prehra je pre nás krutá, za stavu 2:0 sme mali veľkú šancu na kontaktný gól, potom domáci nepremenili penaltu, ale vzápätí pridali tretí gól. Opäť sme mali šancu na zníženie, ale opäť sme v koncovke neuspeli. Tutovky na skórovanie mali Lukáč, Ebský či Ciganoc. Chlapci sa stále učia, je pred nami veľa roboty, popracovať musíme predovšetkým na defenzíve."

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 5:0 (2:0)

Góly: 10. a 55. Krela, 17. a 78. Majštinik, 65. Martinček

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik, Vojtovič (41. Diladi), Masnica, L. Šomšák (56. Vinc) - P. Kolesár, Lehotský (56. Ciganoc), M. Šomšák - R. Lukáč, Ebský, Sopata (73. T. Duška)

Najbližšie majstrovské duely odohrajú michalovské výbery v piatok 25. októbra na domácej pôde s prešovským Tatranom. Súboje sú na programe o 12. hodine (U17) a 14. hodine (U16).