V ŠK SFM Senec zmena na trénerskom poste

2013-10-14 12:00:00

Doterajšieho kormidelníka mužstva Mariána Tibenského vystriedal Andrej Štellár, ktorý naposledy viedol senecký starší dorast.

Štyri víťazstvá a jedna remíza - úvod sezóny 2013/14 vyšiel druholigovému Sencu podľa najlepšieho scenára. Na zverencov trénera Mariána Tibenského nestačili favoriti súťaže z Prešova či z Podbrezovej, ani obaja nováčikovia FK Pohronie či trnavskí juniori. Potom však prišla výrazná výsledková kríza a súčasnú desaťbodovú stratu na čelo tabuľky bude naháňať nový tréner.

„V 6. kole prišla prvá prehra a na tím doľahla akási tajomná kríza,“ vracia sa oficiálna stránka Senca k prehre 1:4 s Bardejovom, ktorá odštartovala pád klubu zo Slnečných jazier z čela druholigovej tabuľky až na 6. miesto. Tréner Tibenský bol v zápase 11. kola proti Rimavskej Sobote vykázaný z lavičky, ale po odpykaní dvojzápasového trestu sa už na ňu naspäť nevráti. Stoličku mu definitívne zlomila domáca prehra s FK Pohronie (1:3) v 13. kole, v ktorom nastúpili aj niektorí hráči zo širšieho kádra.

Za nového trénera Senca bol v pondelok menovaný doterajší kouč staršieho dorastu Andrej Štellár. „Všetko sa to zbehlo narýchlo, dostal som ponuku a rozhodol som sa ju prijať. Preberám mužstvo v ťažkej situácii, ale nebojím sa toho. Dostal som šancu a budem sa ju snažiť využiť. Moje vízie sú jednoznačné - chcem, aby mužstvo zlepšilo herný prejav a pritiahlo seneckého diváka späť na štadión,“ zneli prvé slová mladého a ambiciózneho trénera, ktorý bude mať krst ohňom v zápase 14. kola s Prešovom.

Zdroj: corgonliga.sk