M. Hamuľak: Skórovať chcem v každom zápase

2013-10-11 12:00:00

Najlepší strelec druhej ligy si trúfa napnúť aj sieť Rimavskej Soboty, ktorú MFK Zemplín privíta zajtra na svojom štadióne.

Druhá futbalová liga sa počas uplynulého víkendu prehupla do svojej druhej tretiny. Jeden z kandidátov na postup do Corgoň ligy, michalovský MFK Zemplín, ju odštartoval víťazstvom na pôde Dubnice nad Váhom v pomere 2:1. Tri body zvonku budú chcieť Zemplínčania potvrdiť v zajtrajšom domácom súboji proti Rimavskej Sobote, ktorého úvodný výkop už bude o 17.30 hod.!

Konečne doma

Zverenci trénera Jozefa Bubenka majú za sebou trojzápasovú minisériu na ihriskách súperov, ktorú odštartovali nešťastnou pohárovou prehrou po penaltovom rozstrele v Ružomberku, pokračovali bezgólovou remízou v Šali a ukončili ju víťazstvom na dubnickom ihrisku. „Dúfali sme, že obstojíme aj lepšie, ale tieto súboje sú už za nami a my sa teraz sústredíme na najbližšieho súpera,“ rozhovoril sa michalovský útočník Michal Hamuľak, podľa ktorého sa mužstvo na zajtrajší duel proti Rimavskej Sobote už teší, veď poslednýkrát sa pred vlastným obecenstvom predstavilo ešte pred troma týždňami. Gemerčania sú v strede tabuľky, ale na svojom konte majú iba jedinú prehru, na druhej strane až sedem remíz. „Určite sa budú snažiť hrať zo zabezpečenej obrany, my budeme dobýjať ich bránu. Verím, že to dobre dopadne,“ uviedol M. Hamuľak.

Zásluha celého mužstva

Tento 22-ročný humenský rodák rozhodol dvoma gólmi o triumfe Zemplínčanov v Dubnici a s 10 presnými zásahmi je na čele tabuľky kanonierov súťaže. „V prvom rade je to zásluha celého mužstva, veľmi mi pomáhajú obrancovia aj záložníci, potom sa mi ľahšie strieľajú góly,“ doplnil. V celej uplynulej sezóne skóroval iba päťkrát, teraz po 12. kolách má na svojom konte o polovicu viac gólov. „Viac sa sústredím na šancu, vlani som ich mal do ´bludu´ a veľa som ich zahodil, teraz som efektívnejší,“ hovoril M. Hamuľak. Na jeho streleckom prebudení má zásluhu aj J. Bubenko. „Jeho príchod pomohol nielen mne, ale celému mužstvu.“ „Hami“ sa dokázal presadiť i prvom súboji proti R. Sobote v tejto sezóne, napne sieť MFK aj zajtra? „Pevne v to verím. Chcem skórovať v každom zápase, no nie vždy sa mi to podarí. Ale keď nestrelím gól ja, tak ho strelí niekto iný z tímu,“ uzavrel. 

Zdroj: denník Korzár