Vysoké víťazstvo starších dorastencov

2013-10-05 12:00:00

Na vlastnej pôde nedali šancu rovesníkom z Trenčína, ktorých porazili hladko 4:0, keď už do polčasu viedli o dva góly.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce dosiahli v sobotu svoje tretie víťazstvo v temto súťažnom ročníku, keď na domácom ihrisku vysoko zdolali AS Trenčín 4:0 (2:0).

Na ihrisku s umelou trávou sa hral dobrý futbal, pozitívne bolo, že hostia spod hradu Matúša Čáka nemysleli iba na defenzívu. Prvý gól stretnutia strelili domáci krátko po polhodine hry, keď Turikovu prihrávku zužitkoval Leško a nekompromisne rozvlnil sieť. Tesne pred prestávkou zahrával autor otváracieho zásahu rohový kop, do lopty sa hlavou oprel Koscelník a zvýšil na 2:0. Po zmene strán Trenčania párkrát nebezpečne podkúrili michalovskej obrane, ale kontaktný gól sa im streliť nepodarilo. Na druhej strane mali dobré šance Micovčák, Leško či Turik, no neskórovali. Na rozdiel triedy upravil až v 85. minúte striedajúci Kolesár, ktorý premenil svoj nájazd na brankára. V poslednej minúte riadneho hracieho času prihral Turik Koscelníkovi a ten obstrelil gólmana AS - 4:0.


MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 4:0 (2:0)

Góly: 43. a 90. M. Koscelník, 31. A. Leško, 85. T. Kolesár

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Horňák, J. Šimko, M. Janočko, Ďurik - M. Koscelník - T. Vožný (83. Copko), Micovčák (79. T. Kolesár), Turik, Lechman (90. J. Andrejko) - A. Leško

Ostatné výsledky 9. kola Dôvera I. ligy U19:

Trnava - Senica 1:1, Podbrezová - Nitra 6:0, Slovan Bratislava - Žilina 3:2, Dubnica nad Váhom - Banská Bystrica 1:1, Bardejov - MFK Košice 1:1, Ružomberok - Prešov (hrá sa v nedeľu 6. októbra) 

Tabuľka po 9. kole:

Najbližšie majstrovské stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 12. októbra o 11. hodine na ihrisku FK Dukla Banská Bystrica.