Remíza bola napokon spravodlivá

2013-09-30 12:00:00

Michalovčania ani na štvrtý pokus nedokázali zvíťaziť nad Šaľou, pri Váhu zaknihovali bezgólovú remízu.

Zemplín začal ofenzívne a strelami pohrozili Janočko s Hamuľakom. V 14. min. sa cez trojicu obrancov predral Charizopulos, pred voľným Kráľom „hasil“ obetavo Gallo. Hostia mali síce viac z hry, ale domáca obrana dirigovaná Čirikom toho súperovi veľa nedovolila. Záver polčasu bol dosť rušný, keď najskôr v 37. min. Božokova delovka tesne minula šibenicu, na druhej strane po akcii Tomiša zachraňoval Jenčo. V 40. min. sa vyznamenal Kolmokov, keď bravúrne vyrazil prudkú strelu legionára Vernona. Do kabín mohlo ísť spokojnejšie Duslo, ale po akcii Reháha zaváhal v príležitosti mladý Kráľ. Tréner Ondrej Takács nasadil do druhého polčasu Gešnábela s Čurgalim, čo sa odzrkadlilo aj v ofenzíve, keď domáci mali dve dobré príležitosti Gešnábelom a Mujkošom, ale brankár Jenčo bol na mieste. Hostia kontrovali v 69. min., keď strelu kapitána Božoka vyrazil na roh Kolmokov. Dobrú príležitosť pre Gešnábela pripravil striedajúci Numéric, ale ten mieril tesne vedľa. V závere mali výhodu dvoch štandardiek hostia, ale domáca defenzíva odolala a duel sa skončil spravodlivou remízou.

Futbalistom šalianskeho Dusla sa proti zástupcovi Zemplína darí, keďže bodovali po návrate do druhej ligy aj vo štvrtom dueli, v ktorom boli favoritom podľa postavenia v tabuľke hostia. Michalovčania mali síce v prvom polčase viac z hry vďaka dobrej hry stredovej formácie, ale domáca obrana tomuto súperovi a ani najlepšiemu strelcovi súťaže Hamuľákovi veľa nedovolila. Nový lodivod domácich Ondrej Takács nasadil do druhého polčasu dvojicu najlepších strelcov Gešnábela s Čurgalim (pozn.: strelili po 3 góly), čo sa odzrkadlilo aj v ofenzíve, keď domáci mali dve dobré strelecké príležitosti. V závere mali výhodu dvoch štandardiek hostia, ale domáca defenzíva v dueli, ktorý skončil spravodlivou remízou, odolala.

„Vedeli sme, že postavenie domácich v tabuľke nezodpovedá ich predvedeným výkonom, čo sa aj v dueli potvrdilo. Aj keď sme mali najmä v prvom polčase viac z hry, proti výbornej defenzíve domácich sme toho veľa nevymysleli, najmä v pokutovom území. Stretnutie sa nakoniec skončilo spravodlivou deľbou bodov,“ zhodnotil tréner Michaloviec Jozef Bubenko. „Musím chlapcov pochváliť za dobrý výkon proti favorizovanému súperovi. V defenzíve to klapalo bezchybne, nakoľko sme súpera do vážnejšej streleckej príležitosti nepustili. Po prestriedaní to bolo v našej útočnej fáze lepšie, škoda, že sme neskórovali," okomentoval duel domáci kormidelník Ondrej Takács.

Zdroj: denník Korzár