V Košiciach vyšli starší dorastenci naprázdno

2013-09-26 12:00:00

Doplatili na slabší prvý polčas, ktorý prehrali 0:2. Po zmene strán mali prevahu, ale strelili iba jediný gól.

Po necelej dvojtýždňovej prestávke boli vo štvrtok opäť v akcii starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Predstavili sa na pôde MFK Košice, kde odohrali duel 8. kola Dôvera I. ligy. V metropole východu nepochodili, domácim podľahli najtesnejším rozdielom 1:2 (0:2).

Tréner Branislav Sokoli: "Bol to zápas dvoch diametrálne odlišných polčasov. Prvý sme prespali, čo domáci využili na strelenie dvoch gólov. Vedeli sme, že majú silné štandardky a budú z nich ťažiť, a to sa aj potvrdilo. Po štvrťhodine hry sme dostali lacný gól z priameho kopu z vyše 20 metrov, keď košický hráč preloboval Holienčina. Druhý gól prišiel o niekoľko minút nato, domáci hráč v pokutovom území prepadol cez nohu nášmu obrancovi a rozhodca nariadil penaltu, po ktorej už bolo 2:0. V druhom polčase sme na súpera vybehli a vytvorili sme si prevahu. Dobre sme sa pohybovali a kombinovali. Podarilo sa nám streliť kontaktný gól, keď sa po veľmi peknej akcii presadil Vožný. Škoda, že ten gól neprišiel skôr, šancí sme nato mali, či už Turik alebo Copko, možno by sa nám podarilo vyrovnať a možno aj otočiť zápas. Za predvedený výkon v druhom polčase, v ktorom sme hrali zatiaľ asi najlepšie v tejto sezóne, sme si bod zaslúžili. Ale zápas sa hrá na dva polčasy, prvý sme prehajdákali, preto sme prehrali."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (2:0)

Góly: 16. Vansa, 23. Munnich (11 m) - 82. T. Vožný

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Ďurik, J. Šimko, Grič, Šimčák (62. Lechman) - M. Koscelník - L. Tóth, Micovčák, Turik, J. Kiss (66. Copko) - T. Vožný

Ďalší majstrovský zápas odohrá MFK Zemplín už v utorok 1. októbra o 13. hodine na domácom ihrisku proti Žiline. Pôjde o predohrávaný súboj 11. kola Dôvera I. ligy staršieho dorastu.