Vlani odišiel do sveta, vrátil sa v drese súpera

2013-09-25 12:00:00

Michalovský stopér Michal Gallo v utorok prvýkrát nastúpil proti materskému Ružomberku a to dokonca na jeho pôde.

Od malička si obliekal dres Ružomberka. Pod Čebraťom si prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami, následne sa na päť sezón stal súčasťou prvého tímu. Vlani sa však jeho anabáza v domácom prostredí skončila a Michal Gallo musel ísť do sveta. V utorok sa síce vrátil domov, no tentoraz si neobliekol oranžovo-čierny dres, ale modrý. Skúsený obranca pricestoval pod Čebrať so spoluhráčmi z Michaloviec, aby v pohárovom zápase ozbíjal svojich bývalých spoluhráčov. Po bezgólovej remíze a následnom penaltovom rozstrele sa napokon tešili z postupu domáci.

Bolo príjemné vrátiť sa späť domov

"Bolo to pre mňa niečo zvláštne. Zažil som niečo podobné po prvý raz. Doteraz som nikdy nehral v Ružomberku v drese súpera," vyjadril sa pre profutbal.sk Michal Gallo a vzápätí doplnil: "Mal som zmiešané pocity, ale snažil som sa na to nemyslieť a koncentroval som sa na stretnutie. Vnímal som tiež fanúšikov, ktorí raz či dvakrát skandovali moje meno. Bolo príjemné vrátiť sa späť domov. Škoda len, že sme nevyhrali…"

Michal Gallo odchádzal z Liptova v čase, keď sa konala veľká prestavba kádra a do prvého tímu prešlo mnoho hráčov z "béčka". "Poznám sa asi s polovicou hráčov, možno to je aj viac. Čo sa týka samotného mužstva, od môjho odchodu sa toho zmenilo veľmi veľa. Majú dobrý tím a vyzerá to tak, že v Corgoň lige budú hrať o najvyššie pozície. A myslím si, že ďaleko pôjdu aj v Slovnaft Cup-e," vyjadril sa dvadsaťpäťročný obranca.

Ružomberok si zmeral sily s Michalovcami v pohárovej súťaži už v roku 2010. Rovnako ako v utorok, aj pred tromi rokmi sa o postupujúcom rozhodovalo až z bieleho bodu. "Vedeli sme, že nemôžeme v Ružomberku otvárať obranu. Dobre sme sa na nich pripravili, vybiehali sme do rýchlych protiútokov, vďaka čomu sme možno mali viac šancí ako oni. Domáci mali pre zmenu častejšie loptu na kopačkách. O výsledku napokon rozhodli penalty. Osud to zariadil tak, že za Michalovce svoj pokus nepremenil práve Miroslav Božok, ďalší hráč, ktorý kedysi pôsobil v Ružomberku," pokračoval v dialógu Michal Gallo: "Nie sme však sklamaní. Mrzí nás, že sme nepostúpili, ale na druhej strane treba povedať, že sme podali dobrý výkon. Odohrali sme vyrovnaný duel s corgoňligistom."

Obkľukou do Michaloviec

Domov opustil po sezóne 2011/2012. V drese Ružomberka odohral dohromady 66 zápasov. "Po ukončení spolupráce som odišiel do Česka, kde som hral za MAS Taborsko. Podpísal som tam zmluvu na dve sezóny, no po roku sme sa dohodli, že pôjdem do Michaloviec," poodhalil pre profutbal.sk Michal Gallo: "Mal som tam ísť už pred rokom, rovno z Ružomberka, no kluby sa nedohodli na peniazoch. Musel som odísť teda do zahraničia ako voľný hráč a napokon som sa obkľukou aj tak dostal do Michaloviec."

Bývalý reprezentant Slovenska v kategórii U19, U20 a U21 teda aktuálne pôsobí v druhej lige a s Michalovcami bojuje o návrat medzi slovenskú elitu. "V mojom aktuálnom pôsobisku som spokojný. Máme pekný štadión, ľudia chodia na naše zápasy. Napríklad na stretnutie s Prešovom prišlo asi štyritisíc divákov, na ďalšie kolo sme mali asi trojtisícovú návštevu. Na štadióne je umelé osvetlenie, hráme vo večerných hodinách. Je to úplne super," neskrýval radosť na tvári odchovanec ružomberského futbalu.

Na margo doterajšieho priebehu aktuálnej sezóny následne doplnil: "Sme síce na druhom mieste, ale o postupe ešte nemôžeme hovoriť. Na čele tabuľky je natlačená pätica tímov, ktoré delí iba trojbodový rozdiel. Súťaž je veľmi vyrovnaná."

"Doma sa nám celkom darí, vyhrali sme až na jeden všetky zápasy - raz sme remizovali. Vonku je to trochu horšie, keď sme vyhrali iba raz, potom sme zaznamenali jednu remízu a dve prehry. Mali by sme popracovať na tom, aby sme od súperov nosili viac bodov," poznamenal na záver Michal Gallo.

Zdroj: profutbal.sk