Michalovce na Liptove nemajú čo stratiť

2013-09-24 12:00:00

MFK Zemplín dnes čaká pohárový súboj na ihrisku Ružomberka. Prvýkrát nebude v pozícii favorita, M. Gallo verí, že motyka vystrelí.

Dnes a zajtra sú na programe zápasy 3. kola národnej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup. V hre stále ešte šestnástka tímov, medzi nimi je aj druholigový MFK Zemplín Michalovce. Mužstvo od Laborca sa dnes o 16.30 hod. predstaví na ihrisku corgoňligového Ružomberka, kde sa pokúsi o zázrak v podobe postupu do štvrťfinále tejto súťaže, ktoré by pre Michalovčanov bolo historicky premiérové. Ešte nikdy sa totiž medzi osmičku najlepších celkov neprebojovali.

Naladili sa víťazne

Ostatné ligové stretnutie dopadlo pre zverencov kormidelníka Jozefa Bubenka výborne, keď Šamorín doma zdolali rozdielom triedy 3:0. Na pohárový súboj sa tak naladili víťazne. „Súper však bol ťažký, síce papierovo slabší, ale o to náročnejšie sa proti takému hrá. Do polčasu sme vyhrávali 1:0 a trošku sme mysleli na minulý týždeň, aby sme nespravili podobnú chybu. Nakoniec sme sa upokojili a pridali ďalšie dva góly. Šancí sme nemali toľko, ako proti Trnave, ale výsledok je jasný. Taký je už futbal,“ vrátil sa k sobotňajšiemu duelu s FC ŠTK 1914 domáci stopér Michal Gallo.

„Svojich“ dostať nechcel

Dnešný zápas Slovnaft Cupu bude mať pre tohto 25-ročného nekompromisného obrancu pikantnú príchuť. M. Gallo je rodákom práve z Ružomberka a pod Čebraťom aj futbalovo vyrastal. „Nie iba pre mňa, ale aj pre Mirka Božoka a Tomáša Sedláka bude tento zápas špecifický, keďže oni v MFK v minulosti tiež dlho pôsobili. Prvýkrát v pohári necestujeme k súperovi v pozícii favorita. Domáci budú tými, čo musia. Keď podáme zodpovedný výkon a usmeje sa na nás aj šťastie, tak možno aj motyka vystrelí,“ povedal M. Gallo, ktorý sa priznal, že ružomberský tím si veľmi neželal. „Keď už, tak radšej na by som bol, keby sme ho privítali na domácom ihrisku.“

Známi prídu pozrieť

Michal Gallo v Ružomberku odštartoval aj svoju seniorskú kariéru a vo svojom rodisku má množstvo kamarátov či rodinných príslušníkov. „Už som si písal s viacerými známymi. Chystajú sa na zápas, takže zodpovednosť na mojich pleciach bude ešte väčšia. Uvidíme ako to dopadne, nemôžeme byť premotivovaní,“ dodal. Zvláštny šmrnc bude mať dnešné meranie síl aj pre Ružomberčana Filipa Serečina, ktorý pred dvoma rokmi prestúpil do liptovského klubu práve z MFK Zemplín. Prvoligista cez víkend tiež zvíťazil a zhodou okolností, tiež so súperom zo Žitného ostrova. Doma si poradil s Dunajskou Stredou 2:0.

Zdroj: denník Korzár