Starší dorastenci bez problémov zdolali Trnavu

2016-03-12 12:00:00

Na domácom ihrisku porazili svojho súpera 2:0, keď oba presné zásahy zaznamenal útočník Pavol Bellás.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce vo svojom prvom jarnom zápase na domácej pôde zaknihovali bezproblémové víťazstvo nad Trnavou. V súboji 15. kola Dôvera I. ligy zdolali mužstvo zo slovenského Ríma na svojej umelej tráve 2:0, keď už do polčasu viedli dvojgólovým rozdielom. Keďže ich tabuľkový sused z Trenčína zaváhal v Podbrezovej, dostali sa o skóre na druhé miesto.

Od začiatku sa zápas niesol v michalovskej réžii, hoci ako prví pohrozili hostia, ktorí už v 2. minúte trafili žrď. Ale to bolo z ich strany všetko... Už v 10. minúte otvoril skóre po rohovom kope Bellás. Zverenci trénera Alberta Rusnáka púšťali Trnavčanov na svoju polovicu len sporadicky a ich obrancom na čele s brankárom Vantrubom nedali vydýchnuť. Predbiehali sa v zahadzovaní gólových šancí, v tutovkách vyhoreli Vajs, Bellás, Masnica či Peter Kolesár. Až v závere polčasu pridal Bellás druhý gól, keď po centri P. Kolesára krásnou hlavičkou do šibenice dal na 2:0. Aj po zmene strán sa hralo na jednu bránu, hostí však držal nad vodou výborný Vantruba, ktorému spoluhráči môžu ďakovať, že zo Zemplína neodišli s debaklom, ale prijateľnou dvojgólovou prehrou.


MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 2:0 (2:0)

Góly: 10. a 41. Bellás

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk – M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, Masnica - M. Bednár - Fedyna, P. Kolesár (87. D. Sopata) - Vajs (89. Vinc), Bellás, R. Lukáč (72. Lehotský)

Zvyšné výsledky 15. kola Dôvera I. ligy U19 a aktuálnu tabuľku nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 20. marca o 11.00 hod.: Trenčín - Michalovce (16. kolo)

Piatok 25. marca o 15.00 hod.: Michalovce - VSS Košice (17. kolo)

Sobota 2. apríla o 11.00 hod.: Nitra - Michalovce (18. kolo)