Rezerva doma podľahla Vysokým Tatrám

2013-09-22 12:00:00

Michalovčania napriek celozápasovej prevahe nedokázali ani raz prekonať hosťujúceho brankára.

Rezervné mužstvo michalovského MFK Zemplín nestačilo na ihrisku v Topoľanoch na súpera z Vysokých Tatier, ktorému v zápase 9. kola štvrtej ligy Východ podľahlo 0:2 (0:1).

Od prvej minúty sa domáci usadili na polovici hostí, ktorí sa zamerali na defenzívu. Michalovčanom však robili problémy svojimi rýchlymi protiútokmi. V 8. minúte zahrávali priamy kop a skúsený Sirko vystrelil iba do pripraveného Kiru. O päť minút nato zakončil Lechman, gólman Hajovský bol pozorný. Následne to z priameho kopu skúšal Gamkrelidze, ale brankára hostí neprekvapil. V 20. minúte Sirko z priameho kopu namieril do žrde a následne sa lopta od Kiru odrazila von z brány. Hostia prvýkrát udreli v 25. minúte. Po ruke Mikovčíka vo vlastnej šestnástke odpískal rozhodca Slebodník pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Stanislav - 0:1. Michalovčania mali naďalej územnú prevahu, ale pozorná obrana hostí ich do vyložených šancí nepúšťala. Tesne pred odchodom do šatní mohol vyrovnať Andrejko, ale po rohu Jacka jeho hlavičku chytil Hajovský.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil, Zemplínčania kombinovali na polovici Vysokých Tatier, ale všetká ich snaha končila už pred pokutovým územím. V 51. minúte vypálil Buc do brvna, lopta sa však následne dostala až ku Šefcovi, ktorý prestrelil Kiru a zvýšil náskok hostí - 0:2. Domáci sa snažili ešte s výsledkom niečo urobiť, ale v ich hre bolo veľa nepresností. V 65. minúte tečovaný priamy kop Gamkrelidzeho chytil brankár FK. Štvrťhodinu pred koncom mohli hostia pridať aj tretí gól, po dlhej lopte z voleja nebezpečne zakončil Šproch, Kira si s jeho pokusom na dvakrát poradil. Hneď nato na druhej strane si na center Mikovčíka najvyššie vyskočil Kolesár, ale zakončil tesne nad bránu. Domácim sa nepodarilo vsietiť ani jeden gól, hostia si víťazstvo zaslúžili.

MFK Zemplín Michalovce B - FK Starý Smokovec-Vysoké Tatry 0:2 (0:1)

Góly: 25. Stanislav (11 m), 51. Šefc

ŽK: 24. Mikovčík, 88. Lukačko (obaja Michalovce B)

Rozhodoval: Slebodník - 150 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Kira - Mikovčík, V. Kostovčík, D. Horňák, Lechman - L. Jacko, Gamkrelidze, A. Leško (46. J. Štofík), J. Andrejko (68. Ilinjo) - T. Kolesár, Copko (55. Lukačko)

FK: Hajovský - R. Novák, L. Compeľ, M. Dulovič, Šefc - Bednarčík (90+. Dvorožňák), Buc (72. Mart. Palguta), Nemčko, Sirko, Šproch - Stanislav

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. septembra o 14.00 hod.: Plavnica - Michalovce B (10. kolo)

Nedeľa 6. októbra o 10.30 hod.: Michalovce B - Svit (11. kolo)

Nedeľa 13. októbra o 14.30 hod.: Svidník - Michalovce B (12. kolo)