Hladké domáce víťazstvo nad Šamorínom

2013-09-21 12:00:00

MFK Zemplín zdolal súpera zo Žitného ostrova 3:0, o góly sa v hosťujúcej sieti sa postarali Hamuľak, Morlacchi a Regáli.

Michalovské A-mužstvo zvíťazilo v zápase 10. kola druhej ligy na domácom ihrisku nad súperom zo Šamorína presvedčivo 3:0 (1:0) a stále mu patrí druhá priečka v tabuľke s jednobodovou stratou na vedúci Bardejov.

Z michalovskej zostavy na poslednú chvíľu vypadol pravý obranca Igor Obert, ktorému boľavý sval nedovolil nastúpiť, a tak premiéru v tejto sezóne si odkrútil Marcos Perez. Už v 6. minúte sa po Božokovej prihrávke dostal do dobrej streleckej pozície Kunca, ale so zakončením dlho otáľal. Následne sa však k lopte dostal Kovaľ, ktorého dobrú strelu k žrdi skvele vyrazil na roh brankár Pentek. O dve minúty nato vystrelil nepresne po zemi Janič. Po štvrťhodine hry priamy kop toho istého hráča putoval tesne vedľa šamorínskej brány. Do tretice Janič ohrozil bránu hostí v 18. minúte, keď v plnom behu vypálil nad. V 23. minúte sa domáci dočkali, Kunca pekne uvoľnil Hamuľaka, ktorý zoči-voči gólmanovi Pentekovi s prehľadom rozvlnil sieť - 1:0. Po polhodine hry sa k slovu dostali aj hostia, priamy kop Mezovského bez problémov chytil Raška. V 39. minúte Hamuľakova bomba išla nad, vzápätí autor otváracieho gólu prešiel cez dvoch obrancov a zakončil len tesne vedľa. Do kabín tak išli Michalovčania s jednogólovým náskokom.


Úvod druhého dejstva hry domáci "prespali" a Šamorínčania ich zato mohli potrestať, ale po priamom kope Gligorova si najlepšia defenzíva s nebezpečným závarom pred Raškom poradila. V 66. minúte Božok na pravej strane uvoľnil Kuncu, ktorého nepríjemnú prihrávku do "malého vápna" odvrátili hostia na rohový kop. O šesť minút nato po rohu skúseného Janočka zakončil hlavou Morlacchi a lopta po druhýkrát skončila za Pentekovým chrbtom - 2:0. V 74. minúte mohol zvýšiť vedenie domácich Hamuľak, ale po zemi zakončil tesne vedľa. Na druhej strane hosťujúci Mezovský z priameho kopu takmer trafil do šibenice, no lopta tesne minula bránu. Najbližšie ku gólu mal Šamorín v 84. minúte po strele Jančoviča, ktorý namieril do brvna! Hneď nato mohlo udrieť na opačnej strane, po závare v šestnástke FC ŠTK 1914 sa nedokázali presadiť Kovaľ ani Regáli. Druhý menovaný si však všetko vynahradil v nadstavenom čase, keď technickou strelou trafil presne k žrdi a uzavrel gólový účet stretnutia. Pre hostí je prehra rozdielom triedy veľmi krutá, pretože na Zemplíne sa prezentovali sympatickým výkonom.


MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (1:0)

Góly: 23. M. Hamuľak, 72. Morlacchi, 90+. M. Regáli

ŽK: 64. Morlacchi - 12. P. Vaško, 15. Gligorov

Rozhodoval: Jurenka - 1 520 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Morlacchi, L. Janič (59. V. Janočko), Božok - D. Kunca, M. Hamuľak (74. M. Regáli)

FC ŠTK 1914: J. Pentek - Gligorov, Špánik, Javorina, P. Vaško - Cmarko, Mezovský, Marušin, Jančovič - Sidibe (78. Cvejič), Kliment

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 24. septembra o 16.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (3. kolo SP)

Sobota 28. septembra o 15.00 hod.: Šaľa - Michalovce (11. kolo)

Sobota 5. októbra o 14.30 hod.: Dubnica nad Váhom - Michalovce (12. kolo)