Miroslav Božok: Musíme zlepšiť finálnu fázu

2013-09-21 12:00:00

Michalovčania sa opäť predstavia doma, hostia Šamorín. Zápas chcú zvládnuť lepšie ako ten predchádzajúci.

Druhýkrát v rade nastúpia druholigoví futbalisti Michaloviec, ktorým momentálne patrí 2. miesto v tabuľke, na vlastnom trávniku. Pred týždňom výhodu domáceho prostredia na získanie troch bodov využiť nedokázali, lebo s trnavskými juniormi iba remizovali 1:1. Dnes o 19.30 hod. hostia siedmy tím pelotónu Šamorín a svojich fanúšikov už chcú potešiť víťazstvom.

Ľahké to nebude

Mladí Trnavčania ako prví dokázali obrať hráčov MFK Zemplín o body na ich pôde. Čo bude potrebné zlepšiť, aby proti Šamorínu zabodovali naplno? „Predovšetkým finálnu fázu. Gólových príležitostí proti Spartaku sme mali dostatok, ak by sme strelili druhý gól, upokojili by sme sa a určite by sme ten zápas zvládli výsledkovo lepšie,“ odpovedal Miroslav Božok, jeden z ťahúňov michalovského tímu, ktorého v posledných týždňoch trápili zdravotné problémy, ale teraz je už v poriadku. Dnešný súper „bubenkovcov“ po výbornom vstupe do sezóny nemá práve najlepšiu formu, v posledných štyroch dueloch získal iba jeden bod a gól nestrelil už 270 minút. „Ľahký protivník to však nebude. Určite bude hrať zo zabezpečenej obrany a na rýchle protiútoky. Opäť to bude o prvom góle, ak ho strelíme čím skôr, bude sa nám hrať lepšie,“ hovoril M. Božok.

Berie aj výsledok 1:0

V minulej sezóne sa títo súperi stretli v lige trikrát, v Michalovciach sa zrodili výsledky 0:0 a 2:0, na Žitnom ostrove 0:0. Veľa gólov teda v ich vzájomných súbojoch nepadalo, možno očakávať zápas „skúpy“ na góly aj teraz? „Ťažko povedať, najdôležitejšie pre nás bude, aby sme ho doviedli do víťazného konca. Je jedno, akým výsledkom sa skončí, ja beriem aj výhru 1:0,“ tvrdil 28-ročný ofenzívny futbalista, ktorý sa do materského klubu vrátil po dlhých rokoch začiatkom tohto roka. Trénerovi Jozefovi Bubenkovi robil počas týždňa vrásky na čele zdravotný stav v mužstve, pretože niektorí hráči boli chorí a dvojicu Obert – Podhorin trápili svalové zranenia. „Postupne sa dávame dokopy, verím, že do začiatku stretnutia budú všetci a nastúpime v čo najsilnejšom zložení,“ povedal na záver debaty M. Božok.

Zdroj: denník Korzár