Pred domácim stretnutím so Šamorínom

2013-09-19 12:00:00

Oficiálny web šamorínskeho klubu priniesol niekoľko viet pred sobotňajším duelom. Čo o MFK Zemplín napísal ich autor?

V sobotu podvečer, o 19:30 hod., čaká našich mužov ďalší z radu druholigových zápasov. Tentokrát sa stretnú s tímom Michaloviec. Na východe to bude zaujímavý zápas, Šamorínčania sa budú snažiť prerušiť sériu prehier, Michalovce zasa bojujú o čelo druholigovej tabuľky. Rozhodcami víkendového súboja budú Jurenka, Vindiš a Mihalík. Komentáre ku stretnutiu môžte sledovať na stránke www.onlajny.eu.

Minulá sezóna

Až 190 minút sa čakalo na gól v zápasoch medzi mužstvami Michaloviec a Šamorínu v minulej sezóne. Po dvoch bezgólových remízach porazili Zemplínčania našich mužov až v poslednom kole minulej sezóny, na vlastnom ihrisku v pomere 2:0. Dvoma gólmi poslal Šamorínčanov na kolená Michal Hamuľak. MFK Zemplín zakončil sezónu na 5. mieste a nahral celkovo 43 bodov, o dva viac ako ŠTK, ktoré v tabuľke skončilo o stupienok nižšie. Treba poznamenať, že len 3 tímy mali horšiu defenzívu ako Michalovce, ktoré v minulej sezóne inkasovali celkovo 43 gólov. Najvyššiu výhru zaznamenali nad Bardejovom (3:0) a najlepším strelcom žlto-modrých bol Pavol Jurčo, ktorý v aktuálnej sezóne strieľa góly za Banskú Bystricu v Corgoň lige.

Kľúčoví hráči 

Medzi najlepších brankárov celej druhej ligy patrí Martin Raška. Do Michaloviec prišiel zo Spartaku Trnava a v deviatich zápasoch inkasoval len 4 góly a on je hlavným strojcom toho, že oproti katastrofálnej minulej sezóne, čo sa defenzívy týka, je teraz tá michalovská najlepšia. Lídrami obrany sú okrem neho aj novici Gallo s Obertom. V strede poľa svojimi schopnosťami vyniká mladý, 19-ročný záložník Róbert Kovaľ. Kľúčovým hráčom je takisto Tomáš Sedlák či skúsený Vladimír Janočko. Najväčšiu hviezdu Michaloviec však nájdeme v útoku. So siedmimi gólmi je najlepším druholigovým strelcom Michal Hamuľak, ktorý si tak udržal formu z konca minulej sezóny. Pre našich zadákov predstavuje najväčšiu hrozbu, keďže sa zatiaľ ako jediný dokázal presadiť proti nášmu výberu.

Forma 

Michalovce ešte doma neprehrali. O body ich dokázal obrať len tím trnavskej juniorky, ktorý uhral na horúcej pôde cennú remízu 1:1. Zároveň Michalovčania v tomto zápase inkasovali jediný gól na domácej pôde. Celková forma z posledných štyroch zápasov však taká oslnivá nie je. Spomínané domáce zaváhanie, ku ktorému sa pridali zhodné prehry 0:1 na ihrisku Bardejovu a Podbrezovej, odpísali MFK z čela tabuľky.

Zaujímavosti

Jediný, kto sa presadil proti našej obrane v minulom ročníku, bol Michal Hamuľak, ktorý je v súčasnosti najlepším druholigovým strelcom so siedmimi gólmi. O dva góly zaostáva dvojica Orolín a Azevedo. Minulú sezónu mali Michalovčania štvrtú najhoršiu defenzívu v súťaži. Cez leto však vedenie nakúpilo tri posily, ktoré teraz ťahajú obranu Zemplína a tá je teraz najlepšia v celej lige.

Zdroj: stksamorin.sk