Zdolať majstra a lídra je veľkou motiváciou

2016-03-12 12:00:00

Michalovský nováčik chce potrápiť aj ďalšieho favorita, nebude myslieť iba na defenzívu.

V týchto dňoch vstupuje Fortuna liga do svojej záverečnej tretiny. Michalovskí futbalisti si netradične v nedeľu o 14.30 hod. v televíznom súboji zmerajú sily s najlepším slovenským tímom Trenčínom, ktorý je dlhodobo lídrom súťaže. Zemplínčania týmto duelom ukončia ťažkú sériu, v ktorej si doteraz zmerali sily s Trnavou, Žilinou a Slovanom Bratislava.

Každý robí chyby

Nováčik dokázal obrať o body Žilinčanov, a to dokonca na ich pôde, a poriadne vytrápil Trnavčanov aj Bratislavčanov, ktorým v oboch prípadoch podľahli smolne 0:1. teraz majú v pláne sťažiť cestu za troma bodmi mužstvo spod hradu Matúša Čáka. „Trenčín má veľmi kvalitný tím, má silnú defenzívu aj ofenzívu. Bude nesmierne náročné sa proti nemu presadiť. Ale aj my musíme hrať útočne, nie iba brániť. Verím, že sa nám podarí favorita prekvapiť a konečne prekonáme brankára Šemrinca,“ narážal na predchádzajúce dve prehry s AS (0:1 a 0:2) stredopoliar MFK Zemplín Jakub Grič. Trenčín po zisku double aj v tejto sezóne v lige dominuje, doteraz prehral iba dvakrát. „V jeho mužstve ťažko nájdeme nejakú slabinu, ale každý robí chyby. Výnimkou nie je ani majster. A my sa jeho chyby pokúsime potrestať,“ tvrdil Grič.

Každý je zdolateľný

Žlto-modrí ostatné tri domáce súboje prehrali, naposledy si od Laborca body odviezli „bíli andelé“, ktorým stačila jediná strela do priestoru brány nato, aby sa tešili z víťazstva. „Do každého zápasu ideme na sto percent. Musíme hrať kompaktne a byť rýchli v prechodovej fáze. Verím, že si nejakú šancu vypracujeme a aj ju využijeme. Keď do toho dáme srdce a necháme na ihrisku všetko, tak máme šancu niečo uhrať,“ hovoril odchovanec futbalu v Lipanoch a mládežnícky reprezentant Slovenska. Skalp vicemajstrovej Žiliny už Zemplínčania majú, zajtra sa pokúsia „ošklbať“ o body aj trenčianskeho šampióna. „Motiváciu máme veľkú. Dúfam, že príde veľa ľudí a bude plný štadión. Aj nám sa vtedy hrá oveľa lepšie,“ dodal 19-ročný Grič. S cieľom zaplniť ešte viac tribúny pripravil MFK Zemplín pre svojich priaznivcov polčasovú súťaž, v ktorej môžu vyhrať tablet alebo permanentky na zvyšné domáce zápasy.

Zdroj: korzar.sk