Ženy Michaloviec doma podľahli Spišiačkam

2013-09-15 12:00:00

Vo svojom druhom zápase nestačili na Spišskú Novú Ves, ktorá gólom Mazurovej zvíťazila najtesnejším rozdielom 1:0.

Ženský tím MFK Zemplín Michalovce v sobotu zaknihoval svoju prvú tohtosezónnu prehru, keď v zápase 3. kola druhej ligy Východ nestačili na domácej pôde na Spišskú Novú Ves, ktorej podľahli 0:1 (0:0).

Skóre východoslovenského derby mohli už v 3. minúte otvoriť hosťujúce futbalistky, brankárka Hoľanová si nerozumela so svojou obrankyňou, lopty sa zmocnila Farkašovská, ale opustenú svätyňu Michalovčaniek netrafila. O pár minút nato zahrávala Lukčíková priamy kop z pravej strany, brankárka Vargová však bola pozorná. Po štvrťhodine hry mali výhodu priameho kopu Spišiačky, Macalovej strela brankárke Hoľanovej problémy nenarobila. Dobrú príležitosť na skórovanie mala v 17. minúte domáca Jeleneková, ktorá po rohu zakončila nad bránu. Potom sa neujal ani strelecký pokus Koflanovičovej, ktorá po zemi vypálila vedľa. Krátko po zmene strán mohla MFK Zemplín poslať do vedenia striedajúca Jeremiašová, ale po centri Jelenekovej zakončila do brvna! O chvíľu nato sa potvrdilo staré známe "nedáš-dostaneš", hostky podnikli rýchly protiútok, Zemplínčanky v obrane pochybili a Mazurová povedľa Hoľanovej poslala loptu do siete - 0:1. Domáce sa potom snažili aspoň vyrovnať, najbližšie k tomu mala v 70. minúte Lukčíková, ktorá z priameho kopu vystrelila tesne nad. Spišská Nová Ves si víťazstvo ustrážila a z Lastomíra si odviezla všetky tri body.

MFK Zemplín Michalovce - FK Spišská Nová Ves 0:1 (0:0)

Gól: 55. Mazurová

MFK ZEMPLÍN: Hoľanová - Bačová, Lukčíková, Oláhová, Kučerová - Fiľakovská (46. Jeremiašová), Z. Fialová, Jeleneková, Koflanovičová - Partilová, Popovičová

Ďalší výsledok 3. kola II. ligy žien skupiny Východ:

Halič - Bardejov 0:7, Liptovský Mikuláš mal voľno

Tabuľka po 3. kole:

Najbližší majstrovský duel odohrajú Michalovčanky už v stredu 18. septembra o 18. hodine na pôde Bardejova. Pôjde o dohrávaný súboj 2. kola.