Víťazstvá mladších dorastencov v Bardejove

2013-09-14 12:00:00

Družstvo U17 zvíťazilo v hornom Šariši 3:1, celok U16 triumfoval nad Partizánom dokonca 4:0.

V sobotu odohrali mladší dorastenci MFK Zemplín majstrovské duely na pôde Partizána Bardejov. Na ihrisku východniarskeho rivala zaznamenali plný bodový zisk, keďže tím U17 vyhral 3:1 (1:1) a U16 dokonca 4:0 (1:0).

U17

Tréner Albert Rusnák: "V prvom polčase nás Bardejov prekvapil dobrým výkonom, hral agresívny a moderný futbal. Úvodné dejstvo sa skončilo nerozhodne, potom v šatni sme si povedali, ako na domácich a chlapci všetky pokyny do bodky splnili. V zápase mohlo padnúť aj viac gólov, pretože oba tímy si vypracovali niekoľko dobrých šancí. My sme v druhom polčase išli trikrát na brankára, Bellása a Chimaľa skvele vychytal domáci brankár, ale v závere na druhý nájazd Bellása už nestačil. Dva góly strelil Straka, ktorý dvakrát parádne zahral štandardky. Som spokojný s druhým polčasom, mrzí ma jedine to, že podobne ako v ostatnom dueli s Ružomberkom sme zahodili viacero dobrých šancí. Chlapci však každým zápasom napredujú, čo ma teší."

Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:1)

Góly: 30. Sova - 27. a 73. J. Straka, 80. Bellás

MFK ZEMPLÍN: Kačurik - J. Tkáč (53. Penzeš), M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško - Sarik (33. Reichelt), Bednár, Vajs - Chimaľ (55. Tkáčik), Bellás, J. Straka

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Opäť sme boli lepším družstvom ako súper. V prvom polčase sme mohli streliť aj viac ako jeden gól, vypracovali sme si aj ďalšie šance, dve mal Lukáč a Horváth, ale nepodarilo sa im skórovať. V druhom dejstve to bola naša jednoznačná záležitosť, po druhom strelenom góle domáci odpadli a my sme hrali svoju kombinačnú hru. Nepustili sme ich vôbec k ničomu a vyhrali sme úplne zaslúžene."

Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce 0:4 (0:1)

Góly: 9. A. Horváth, 45. P. Kolesár, 56. Ciganoc, 80. T. Duška

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Berta (63. Vinc), R. Kiš, Masnica, L. Šomšák - P. Kolesár, Lehotský (41. Ciganoc), M. Šomšák - R. Lukáč, A. Horváth (59. T. Duška), Sopata (69. Cap)

V prvej lige mladšieho dorastu bude teraz dvojtýždňová reprezentačná prestávka. Súťaž bude pokračovať až 28. septembra. V tento deň odohrajú Michalovčania domáce súboje s MFK Košice (U17 o 11. hodine, U16 o 13. hodine).