Michalovčanka Simona Lukčíková v reprezentácii

2013-09-12 12:00:00

Obrankyňa MFK Zemplín obdržala pozvánku do výberu do 19 rokov, ktorý vedie trénerka Katarína Paxnerová.

Na slovenské futbalové reprezentantky do 19 rokov čaká onedlho (21. - 26. 9.) v Bulharsku turnaj I. fázy kvalifikácie o postup na ME 2014, ktoré sa uskutočnia v Nórsku. Trénerka SR "19" Katarína Paxnerová nominovala 18 hráčok zo šiestich klubov: najviac je zo Slovana Bratislava (7) a zo Žiliny (5). Zastúpenie má aj michalovský MFK Zemplín, z ktorého dostala pozvánku obrankyňa Simona Lukčíková. Mladé Slovenky si na kvalifikačnom turnaji v Bulharsku zmerajú sily v 9. skupine postupne s rovesníčkami z Francúzska (hrá sa 21. 9. o 16.30 h v Albene), výberom Islandu (23. 9. o 16.30 h, Albena) a domácim družstvom (26. 9. o 15.00 h, Kavarna). 

Do druhej fázy kvalifikácie postúpia víťazky jedenástich skupín z turnajov I. fázy a desať najlepších tímov z druhých miest, trio Nemecko, Anglicko a Španielsko je nasadené. Následne 24 tímov rozdelí žreb do šiestich skupín po štyroch (turnaje sa budú hrať v apríli 2014), z ktorých víťazné družstvá a najúspešnejší výber z 2. miesta postúpia na záverečný turnaj ME tejto vekovej kategórie do Nórska. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie žien do 19 rokov do Bulharska:

Brankárky: Liana Póňová (FK Slovan Duslo Šaľa), Janka Červíková (ŠKF Žirafa Žilina)

Obrankyne: Barbora Juríková, Gréta Hviščová (obe ŠK Slovan Bratislava), SIMONA LUKČÍKOVÁ (MFK Zemplín Michalovce), Petra Zdechovanová, Andrea Vrabcová, Michaela Biľanská (všetky ŠKF Žirafa Žilina), Petra Šandalová (FK Slovan Duslo Šaľa)

Stredopoliarky: Simona Fatulová, Sandra Kujovičová, Carmen Absolonová (všetky ŠK Slovan Bratislava), Ivana Palenčíková (ŠKF Žirafa Žilina), Ivana Kantárska (ŠK Selce), Nikola Rybanská, Andrea Horváthová (obe FC Union Nové Zámky)

Útočníčky: Alexandra Tóthová, Petra Čopíková (obe ŠK Slovan Bratislava)

Náhradníčky:

Brankárka: Lívia Kuľková (ŠK Slovan Bratislava)

Obrankyňa: Petra Vojteková (FK Slovan Duslo Šaľa)

Stredopoliarky: Dominika Dikanová (Astra HFC/Maď.), Simona Bačová, Valentina Šušolová (obe ŠKF Žirafa Žilina), Žaneta Horváthová, Terézia Miháliková (obe FK Slovan Duslo Šaľa)

Realizačný tím:

Katarína Paxnerová (trénerka), Branislav Petrovič (asistent trénerky), Michal Morávek (tréner brankárok), František Pisarčík (lekár), Roman Janoška (fyzioterapeut), Roman Smirnov (technický vedúci), Ivan Georgiev (hlavný vedúci)

Zdroj: SITA