Mladší dorastenci s výhrou aj prehrou

2013-09-10 12:00:00

Celok U17 doma na ružomberského súpera nestačil a podľahol mu 0:1. Viac sa darilo tímu U16, ktorý zvíťazil 1:0.

V priebehu ôsmich dní odohrali mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce už tretie domáce zápasy, V utorok v dohrávke 3. kola privítali Ružomberok. Družstvo U17 vedené Albertom Rusnákom na Liptákov nestačilo po výsledku 0:1 (0:0), o rok mladšiemu tímu sa darilo viac a zvíťazil 1:0 (1:0).

U17

Počas celého stretnutia mali prevahu michalovskí futbalisti, Ružomberčania sa zamerali iba na defenzívu a vpredu toho veľa nevymysleli. Obrovskú šancu na strelenie gólu si vypracovali domáci v posledných sekundách prvého dejstva, ale Vaškova strela skončila na ľavej žrdi gólmana Liptákov. MFK Zemplín neustále dobýjal hosťujúcu svätyňu, ale dať gól im súdené nebolo. A tak necelú štvrťhodinu pred koncom udreli hostia, keď po priamom kope domáca obrana neustrážila Lovása, ktorý hlavou zblízka prekonal Kačurika a vsietil víťazný gól Ružomberka.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Gól: 67. P. Lovás

MFK ZEMPLÍN: Kačurik - Penzeš (54. Kaščák), M. Janočko, Halagan, J. Vaško - Sarik, Bednár, P. Kolesár (64. Reichelt) - Chimaľ, Tkáčik (70. M. Pavuk), J. Straka (70. Lipovský)

Tabuľka

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Boli sme lepším tímom, viac sme sa snažili hrať. Produkovali sme kombinačný futbal, kým hostia len nakopávali lopty na útočníkov. Rozhodujúci gól sme strelili tesne pred uplynutím polhodiny hry, keď odrazenú loptu získal Kiš, hlavou si ju posunul dopredu a strelou popod brankára skóroval. Okrem gólu sme mali aj ďalšie veľmi dobré šance na skórovanie, Matúš Šomšák nastrelil tyč a tutovky zahodili aj Horváth a Mackaľ. Naše víťazstvo je zaslúžené."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 27. R. Kiš

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik (41. Šmajda), A. Kuľha, Masnica, L. Šomšák - R. Kiš, Lehotský (55. Ciganoc), M. Šomšák - R. Lukáč, A. Horváth (57. Mackaľ), Sopata (80. Berta)

Tabuľka

Najbližšie majstrovské zápasy odohrajú Michalovčania v sobotu 14. septembra na pôde Bardejova. Družstvo U17 nastúpi o 11. hodine, celok U16 o dve hodiny neskôr.