Na Slovane sme prehrali gólom z 90. minúty...

2016-03-09 12:00:00

Zemplínčania prehrali v hlavnom meste so Slovanom nešťastne 0:1, keď sa v úplnom závere zápasu presadil Tamás Priskin.

Doslova sekundy delili od ďalšieho skvelého výsledku futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Nováčik v dohrávanom súboji 21. kola Fortuna ligy siahal na bratislavských Pasienkoch na bod, ale rozhodujúci gól s domácim Slovanom inkasoval v poslednej minúte riadneho hracieho času, a prehral tak 0:1.

Favorizovaní domáci si začiatku vytvorili prevahu a už hneď v 5. minúte mohli streliť úvodný gól zápasu: Po priamom kope Milinkoviča sa k hlavičke dostal Vittek, ale Kelemen vytiahol parádny zákrok. Po štvrťhodine hry opäť hlavičkoval reprezentačný útočník Vittek, tentoraz nad michalovskú bránu. V 20. minúte vypálil spoza šestnástky tvrdo Milinkovič, jeho pokus smerujúci do stredu brány Kelemen vyboxoval. Slovan naďalej tlačil a o päť minút nato pomohla žlto-modrých pravá žrď, o ktorej sa odrazila strela aktívneho Vitteka. V 32. minúte bola znovu v akcii dvojica Slovanistov Milinkovič - Vittek, druhý menovaný po jeho centri hlavičkoval tesne nad bránu. Minútu pred koncom polčasu sa o slovo prihlásili aj Zemplínčania, po priamom kope Lukiča musel paradoxne po hlavičke spoluhráča Vitteka zasahovať gólman Mucha.

Aj po zmene strán udávalo tempo hry mužstvo belasých, ale zverenci trénera Stanislava Grigu výborne bránili a nepúšťali súpera do gólových príležitostí. V 71. minúte po Kubíkovom priťuknutí prsiami De Kamps strieľal veľmi nepresne, o dve minúty nato však už boli Bratislavčania ku gólu oveľa bližšie. Prvú šancu spálil Vittek a po následnej skrumáži prestrelil odkrytú bránu nováčika striedajúci Priskin. Slovan márne dobýjal michalovské hradby a po Milinkovičovom centri na zadnú žrď minul loptu Zreľák. Keď sa už zdalo, že žlto-modrí si z hlavného mesta odvezú drahocenný bod, po Milinkovičovej štandardke nabil Zreľák žolíkovi Priskinovi a ten prestrelil Kelemena - 1:0...

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 90. Priskin

ŽK: 79. De Kamps - 80. Sviarchynski, 89. M. Koscelník, 90. Perez

Rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Bobko, 1022 divákov

ŠK SLOVAN: J. Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Zreľák – Simovič, De Kamps – Milinkovič, Savičevič (60. Priskin), F. Kubík (70. Oršula) – Vittek

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Sviarchynski - T. Sedlák, Grič - D. Kunca, Lukič (74. Bayón), M. Koscelník (90+. F. Serečin) - M. Hamuľak (71. Votinov)

Hlasy trénerov:

Nikodemos Papavasiliou, tréner Slovana: "Bol to jeden z tých zápasov, keď by sme mohli hrať celý deň, a neskórovali by sme. Ale stalo sa. V prvom polčase sme dominovali, ale chýbalo šťastie a aj tá finálna prihrávka. V druhom polčase sme hrali proti stene a bolo to ťažké. Pre mňa je dôležité, že sa nikdy nevzdávame a chceli sme streliť gól. Potom to už bolo o dlhých loptách a našťastie sme to tam napokon dostali. Tempo bolo vysoké, šance sme si vytvorili a to chcem vidieť od mojich hráčov."

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Čo sa týka výsledku, tak zaslúžený. Súper mal najmä v prvom polčase šance, najmä pri centroch. Zle sme vstúpili do zápasu, potom sme sa chytili. V druhom polčase mal súper problémy dostať sa do šancí. Keď to padne po časovom limite, tak to bolí. Hráči sú smutní. Slovan je ale silný, a to je jeho veľkosť, že vyhrá zápasy, aj keď sa mu nedarí. My sme hrali to, na čo sme mali. Veľa šancí sme si nevytvorili."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 13. marca o 14.30 hod.: Michalovce - Trenčín (23. kolo)

Sobota 19. marca o 17.00 hod.: Skalica - Michalovce (24. kolo)

Sobota 2. apríla o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (25. kolo)