Jednoznačná záležitosť MFK Zemplín

2013-09-02 12:00:00

Denník Šport sa vo svojom dnešnom vydaní vrátil k sobotňajšiemu šlágru druhej najvyššej súťaže.

Šláger 7. kola druhej ligy priniesol všetko, čo mal mať – kvalitný futbal, množstvo šancí, skvelú návštevu. Michalovčania potvrdili, že doma budú v tejto sezóne veľmi silní a že súperi to u nich budú mať veľmi ťažké. Presvedčili sa o tom aj hráči seneckého SFM, ktorí mohli byť radi, že pri Laborci zaknihovali iba dvojgólovú porážku. MFK Zemplín si vypracoval kvantum gólových príležitostí, ale buď mali jeho hráči vychýlenú mušku alebo výborne zakročil gólman Martin Matlák. „Domáci nás ničím neprekvapili, hrali to, čo sme aj očakávali. Mali viac z hry, my sme vyčkávali na nejakú šancu, ale tá poriadne ani neprišla. Jednu sme mali, ale brankár Raška ju vyriešil. Nedokázali sme nadviazať na výkony z úvodných zápasov,“ rozhovoril sa senecký strážca svätyne, ktorý sa na nedostatok práce v sobotu sťažovať nemohol. Musel byť stále v strehu, domáci hrozili strelami spoza šestnástky centrovanými loptami či štandardkami. A dve lopty skončili jeho chrbtom. „Nevyšiel nám vstup do druhého polčasu, najprv prišla tečovaná strela a prvý gól, následne štandardka a gól číslo dva. Keď sa k tomu pridalo aj vylúčenie Polgára, už to bolo iba o tom, aby sme to s 9 hráčmi v poli proti Michalovciam nejako ustáli,“ dodal M. Matlák.

Zemplínčania čakali na víťazstvo nad Sencom viac ako tri roky. Prišlo po suverénnom výkone, tak dobre doma mužstvo už dlho nehralo. „Zápas však bol veľmi ťažký, pretože súper mal svoju kvalitu. Rozbiehali sme sa pomalšie, ale s pribúdajúcimi minútami sa naša prevaha stupňovala. Podali sme kvalitný výkon, dali sme dva góly a tešíme sa z troch bodov aj prvého miesta v tabuľke,“ hovoril lámavou slovenčinou španielsky legionár v službách MFK Zemplín Vernon De Marco Morlacchi, ktorý vsietil svoj premiérový gól za A-mužstvo v majstrovskom zápase. „Som rád, že to tam padlo a verím, že na moje konto pribudnú aj ďalšie góly,“ usmieval sa 20-ročný defenzívny hráč.

Martin Raška vychytal ďalšiu nulu, čo znamená, že doma stále ešte neinkasoval. „Veľmi ma to teší, ale ešte viac to, že ma po pohárovom zápase vo Vranove, kde ma seklo v krížoch, dokázali dať do poriadku masér Iľko, lekár Knocik a kondičný tréner Balla. Patrí im moja veľká vďaka, takisto aj vedeniu klubu,“ skonštatoval skúsený český brankár, ktorý pred stretnutím so Sencom dostal poltucet injekcií... 

Zdroj: denník Šport