V súboji o líderskú pozíciu MFK Zemplín víťazne!

2013-08-30 12:00:00

MFK Zemplín po výbornom výkone porazil súpera 2:0, keď sa strelecky presadili Róbert Kovaľ a Vernon De Marco Morlacchi.

V šlágri 7. kola druhej ligy zvíťazili futbalisti MFK Zemplín Michalovce nad ŠK SFM Senec 2:0 (0:0) a upevnili si svoje postavenie na čele tabuľky.

Úvodné minúty súboja o prvé miesto tabuľky boli z oboch strán opatrné, mierne navrch mali Michalovčania a v 12. minúte po akcii Oberta vyslal ich prvý strelecký pokus kapitán Janočko, ale ľavačkou namieril nad. O dve minúty nato na druhej strane si z Augustínovou strelou z otočky poľahky poradil Raška. V 17. minúte poslal Kunca do úniku Hamuľaka s Kovaľom, po súboji s brániacim Hlavatovičom v pokutovom území domáci hráči spadli, Michalovčania sa dožadovali penalty, ale píšťalka rozhodcu ostala nemá. Krátko nato strieľaný center Kuncu preletel tesne vedľa šibenice Matlákovej svätyne. Prevaha MFK Zemplín sa zvyšovala a skoro každá ich akcia smrdela gólom, hostia sa bránili zubami-nechtami. Po polhodine hry Podhorinovu prihrávku z pravej strany v poslednej chvíli upratal do bezpečia na päťke stojaci Hlavatovič. V 33. minúte prišla najväčšia šanca domácich v prvom polčase, center Podhorina doletel až ku voľnému Kuncovi, ktorý však v tutovke minul loptu. Potom Morlacchi spoza šestnástky vypálil parádne tesne nad a Hamuľakovu bombu s námahou vyrazil Matlák. Napriek veľkej prevahe sa domácim v úvodnom dejstve skórovať nepodarilo.


Po prestávke pokračovali Michalovce v nastúpenom trende zo záveru prvého polčasu. V 50. minúte Janočko z priameho kopu vypálil nad. O minútu nato si na pravej strane vylepšil palebnú pozíciu Kovaľ a krásne obstrelil seneckého gólmana - 1:0. Domáci boli pri chuti a hneď potom Kuncovu dobrú strelu vyrazil Matlák na rohový kop. V 55. minúte mohli z čista-jasna udrieť hostia, ale ich jedinú šancu v zápase zmaril brankár Raška, ktorý vyrazil tvrdú strelu Augustína na roh. O tri minúty zahrával ďalší priamy kop Janočko, loptu poslal presne na hlavu Morlacchiho, ktorý rozvlnil sieť - 2:0! Potom po Hamuľakovej akcii vypálil Kunca a Matlák predviedol ďalší zo svojich výborných zákrokov, keď loptu reflexívne vyrazil. Krátko po hodine hry si na poliacej čiare nebezpečne vyšliapol na Oberta hosťujúci kapitán Polgár a od rozhodcu uvidel červenú kartu. V 64. minúte sa k zakončeniu dostal práve Obert a jeho dobre mierenú prízemnú strelu tečoval obranca hostí na roh. V ďalších minútach hry domáci mierne poľavili a pohrozili aj Senčania, keď strieľaný center striedajúceho Kloknera preletel tesne nad michalovskou bránou. V 85. minúte mohol prikrášliť víťazstvo Zemplínčanov Morlacchi, ktorý z uhla vypálil, lopta prešla pomedzi brankárove nohy, ale od žrde sa odrazila vonku. MFK Zemplín zvíťazil zaslúžene, hostia mohli byť radi, že z Michaloviec odišli iba s dvojgólovou prehrou.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:0 (0:0)

Góly: 51. Kovaľ, 58. Morlacchi

ŽK: 35. Ležaič, 54. Hílek (obaja Senec)

ČK: 61. Polgár (Senec)

Rozhodoval: P. Hrčka - 2 853 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Podhorin, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - I. Obert (88. A. Leško), Morlacchi, V. Janočko (82. M. Regáli), Kovaľ - D. Kunca, M. Hamuľak (75. S. Danko)

ŠK SFM: Matlák – Hlavatovič, T. Hanzel, Polgár, M. Jurkemik (46. F. Molnár) – Hílek - Bakala (81. Klokner), Držík, Augustín (65. Bedecs), Orolín – Ležaič

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. septembra o 15.30 hod.: Bardejov - Michalovce (8. kolo)

Sobota 14. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Trnava juniori (9. kolo)

Sobota 21. septembra o 19.30 hod.: Michalovce - Šamorín (10. kolo)