Návrat opôr Morlacchiho a Milinkoviča

2016-03-09 12:00:00

Dnes o 16. hodine sa na bratislavských Pasienkoch bude dohrávať súboj 21. kola Fortuna ligy medzi domácim Slovanom a Michalovcami.

Prvý vzájomný zápas týchto mužstiev priniesol na jeseň zaujímavé predstavenie pred vypredanými michalovskými tribúnami. Slovan uspel u nováčika tesne 2:1, keď najskôr Milinkovičovu prvopolčasovú penaltu zmazal v 89. minúte vyrovnávajúcim gólom stopér Morlacchi, v nadstavenom čase si však domáci Šimčák nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete. Ešte viac ako samotný duel zaujalo pozápasové vyjadrenie dnes už bývalého trénera Zemplína Františka Šturmu, podľa ktorého zápas jednoznačne ovplyvnili rozhodcovia. Tých dokonca nazval mafiou, za čo sa síce neskôr ospravedlnil, naďalej však trval na nesprávnych verdiktoch arbitrov na čele s Máriom Vlkom. Od disciplinárky dostal trojtýždňový dištanc a pokutu 500 eur.

Na lavičke Michaloviec medzičasom nahradil Šturmu bývalý reprezentačný kouč Stanislav Griga, ktorý najskôr so svojím mužstvom prehral doma s Trnavou (0:1), minulý piatok však senzačne uspel v Žiline (3:2). "Tento zápas je už zabudnutý. Nemôžeme oslavovať, čo bolo pred pár dňami, pretože liga ide v rýchlom slede. Ani po súboji s Trnavou sme nesmútili, ale pozerali sa dopredu," zdôraznil Griga. Michalovce sa včera presunuli do Jaslovských Bohuníc, odkiaľ dnes prídu na Pasienky. Súboj v Bratislave je dohrávkou 21. kola, v pôvodnom termíne (1. 3.) sa nehral pre značne podmočený terén. "Vieme, že Slovan cíti príležitosť na vrchu tabuľky a čaká nás veľmi ťažký zápas. Rozhodne však nie sme v porazeneckej nálade."

Do zostavy Zemplína sa po odpykaní si kartového trestu vracia stopér Vernon De Marco Morlacchi, rovnaké konštatovanie platí aj pre slovanistického kapitána Marka Milinkoviča. Z tábora belasých je pri streleckej chuti najmä František Kubík, autor dvoch víťazných jarných gólov v Trenčíne (2:0) aj Podbrezovej (1:0). "Som veľmi rád, že sa mi začalo dariť a verím, že budem pokračovať aj proti Michalovčanom. Tí budú nabudení po triumfe v Žiline, my sme si však dôkladne rozobrali ich hru a vieme, kde majú slabiny," skonštatoval slovanistický rýchlik.

MOTÍV ZÁPASU

Prvý raz na jar sa Slovan predstaví pred domácimi fanúšikmi. Tí v zime ukončili bojkot, mužstvo podporili aj v oboch dueloch vonku, a tak bude zaujímavé sledovať, koľko ich napriek netradičnému výkopu o 16.00 hod. príde dnes na Pasienky.

CHÝBAJÚ

Slovan: Priskin (zranenie)

Michalovce: Danko, Turík, Regáli (zranenie)