V zemplínskom derby rezerva nešťastne prehrala

2013-08-25 12:00:00

Vo Veľkých Revištiach držala až do 87. minúty bezgólový stav, domácim sa však poradilo streliť víťazný gól.

Michalovské B-mužstvo neuspelo v zemplínskom derby na ihrisku Veľkých Revíšť, ktorým v zápase 5. kola štvrtej ligy Východ podľahlo najtesnejším rozdielom 0:1 (0:0).

Lepší úvod do zápasu mali hráči MFK Zemplín, ktorí sa už v 4. minúte mohli ujať vedenia, ale po Šofíkovej prihrávke Regáli v čistej šanci minul Pillárovu bránu. Potom zahrával priamy kop Janič a lopta presvišťala tesne nad brvnom. Na ťažkom teréne sa hral vyrovnaný futbal a na ďalšiu šancu si diváci museli počkať do 27. minúty. V nej sa ocitol domáci Chýrik, ktorého však skvele vychytal gólman Jenčo. O pár sekúnd nato bol už michalovský brankár prekonaný, avšak lopta z kopačky Kotľára sa odrazila od žrde vedľa. V 49. minúte Janičov pokus zneškodnil Pillár, na opačnej strane Kotľárovu hlavičku bravúrne vytlačil Jenčo na roh. Potom sa Pillár zapotil pri dobre zahranom priamom kope Janiča, ktorý vyrazil na rohový kop. Krátko nato Kotľáru strelu poľahky chytil Jenčo. V 85. minúte sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Regáli, ale zakončil iba do domáceho brankára. O dve minúty poslal dlhú loptu Adam nabiehajúcemu Chýrikovi a ten rozvlnil michalovskú sieť - 1:0. Veľké Revištia už v záverečných minútach nepustili hostí do žiadnej šance a mohli sa tešiť z vydretých troch bodov.

TJ Veľké Revištia – MFK Zemplín Michalovce B 1:0 (0:0)

Gól: 87. Chýrik

ŽK: 54. Simčik, 83. Tokár – 22. M. Devečka

Rozhodoval: Filipák – 400 divákov

TJ: P. Pillár – Simčik, Viňanský, Dargaj, Uhľár – Kiovský (80. Tokár), Praščák (86. J. Tomko), Miloš Adam, Chýrik – Kotľár, L. Forgáč

MFK ZEMPLÍN B: T. Jenčo – Mikovčík (73. T. Tomko), V. Kostovčík, M. Vanák, M. Devečka – Lukačko, L. Janič, S. Danko (69. Havrila), J. Štofík – M. Regáli, Gamkrelidze (46. Copko)

Ostatné výsledky 5. kola IV. futbalovej ligy skupiny Východ:

Svit - Giraltovce 0:1, Svidník - Plavnica 0:3, Krompachy - Vysoké Tatry 0:0, Stropkov - Sabinov 1:1, Spišské Podhradie - Snina 0:1, Haniska - Spišská Nová Ves 2:2, Barca - Vyšné Opátske 0:3

Tabuľka po 5. kole:

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. augusta o 16.00 hod.: Spišská Nová Ves - Michalovce B (6. kolo)

Nedeľa 8. septembra o 10.30 hod.: Michalovce B - Snina (7. kolo)

Nedeľa 15. septembra o 15.30 hod.: Sabinov - Michalovce B (8. kolo)