Brankár Pillár nastúpi proti svojim, myslí na výhru

2013-08-25 12:00:00

Dnes nastúpia Veľké Revištia proti „béčku“ Michaloviec, pre hostí to bude druhý zápas vonku za sebou.

V neďalekých Veľkých Revištiach sa dnes odohrá prestížne zemplínske derby, v ktorom nastúpia domáci proti rezerve MFK Zemplín (o 16. hodine). Pôvodne sa mal súboj 5. kola štvrtej ligy Východ odohrať na michalovskej pôde, ale po vzájomnej dohode si tímy vymenili prostredie. Pri Laborci sa tak derby uskutoční až v jari. Pre B-mužstvo to teda bude v piatom zápase už štvrté vystúpenie u súpera v tejto sezóne.

Proti chlebodarcovi

Pre drvivú väčšinu hráčov Veľkých Revíšť bude mať tento duel zvláštnejšiu príchuť, keďže v minulosti obliekali dres Michaloviec. Avšak pre dvojicu Peter Pillár – Jaroslav Dargaj bude derby ešte o čosi pikantnejšie. Obaja sú totiž zamestnaní v MFK Zemplín – Pillár je trénerom brankárov pri A-mužstve, Dargaj zase vedie michalovskú prípravku. „Určite to bude špecifický zápas, ja osobne ho však nevnímam nijako špeciálne,“ povedal na úvod P. Pillár, ktorý rovnako ako Dargaj prišiel do TJ v lete na polročné hosťovanie, pričom ich doplnil aj tretí Michalovčan Lukáš Forgáč.

Praje si jarné repete

V Pillárovom prípade je zaujímavé aj to, že posledný súťažný zápas v michalovskom drese odchytal práve na pôde Veľkých Revíšť. Bolo to v máji a rezerva v ňom prehrala najtesnejším výsledkom 0:1. „Bodaj by sa rovnakým rezultátom skončil aj zajtrajší súboj,“ s úsmevom si zaprial „Pili“. „Chlapci z oboch mužstiev sa navzájom poznajú, preto to bude dobrý zápas. Dúfam, že s úspešným koncom pre Revištia.“ Gólman TJ pozná michalovských mladíkov, na druhej strane oni možno vedia o jeho nejakých slabinách. Pre koho to môže byť väčšia výhoda? „Nemyslím si, že by to mohla byť pre niekoho výhoda. Ale to ukáže až samotný zápas.“

Je rád, že môže chytať

Pre domáci celok bude zajtrajší zápas druhým v rade pred vlastnými divákmi, pre hostí zase druhý u súpera. Obaja sú v aktuálnej tabuľke bok po boku, obaja majú zhodne po sedem bodov. P. Pillár sa ponuke z V. Revíšť potešil. „Som rád, že si tam môžem zachytať, ale hlavne, že je tam tréner Emil Sudimák, ktorý ma viedol aj v Humennom či Michalovciach. Okrem toho som poznal aj mnoho chlapcov v tíme, Dargaja, Forgáča, Adama alebo Uhľára. Sme super partia,“ uviedol 29-ročný rodák z Bardejova, ktorý v minulosti okrem materského celku chytal aj za Štúrovo, českú Karvinú či nemecký TSG Maselheim-Sulmingen.

Zdroj: denník Korzár