MFK Zemplín v derby proti Prešovu víťazne

2013-08-18 12:00:00

Šarišanom oba góly strelili v úvodnej dvadsaťminútovke, keď sa dvakrát presadil najlepší strelec súťaže Michal Hamuľak.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce zvíťazilo pred vyše štyrmi tisíckami divákov vo východniarskom derby nad 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0) a opäť je na čele tabuľky.

Michalovčania si lepší úvod zápasu ani nemohli priať. Už v 2. minúte odcentroval z pravej strany Janočko na zadnú žrď, kde číhal Hamuľak a ten rozvlnil sieť - 1:0. O chvíľu nato mohla prísť bleskurýchla odpoveď Tatrana, ale Katonovu strelu z 10 metrov zblokoval stopér Gallo na rohový kop. V 9. minúte odcentroval Kovaľ a hlavička Kuncu išla nad bránu. O tri minúty nato poslal do domácej šestnástky center Petráš, ale Nworah zblízka netrafil Raškovu bránu. V 13. minúte vypálil spoza šestnástky Podhorin, Talian však bol pripravený. Potom Janočko z priameho kopu namieril tesne nad. V 19. minúte jasali zaplnené michalovské tribúny opäť, Kunca sa po ľavej strane predral cez nedôrazného Hatoka, jeho strelu ešte odvrátili obrancovia pred Hamuľaka, ktorý ju dotlačil do brány - 2:0. Prešovčania ani za tohto stavu nevešali hlavy a v 38. minúte mohol streliť kontaktný gól Nworah, ktorý však po rohu Dolného hlavičkoval nepresne. O päť minút potom neusmernil Obertov center do siete Božok. V 44. minúte po súboji Galla s Bartekom v michalovskej šestnástke odpískal rozhodca pokutový kop pre hostí, ale tí skvelú príležitosť na skorigovanie výsledku tesne pred prestávkou nevyužili. Leško totiž z bieleho bodu poslal loptu vedľa brány.


Do druhého polčasu nastúpili Prešovčania s jednou zmenou v zostave, Exmichalovčana Dolného nahradil na ihrisku Poliaček. Hneď v úvode však mohol zvýšiť náskok MFK Zemplín Janočko, ale jeho dobrá strela za Talianovým chrbtom neskončila. Presne po hodine hry vypálil z ľavej strane nebezpečnú strelu Leško, ktorá však presvišťala tesne vedľa Raškovej svätyne. O dve minúty nato na druhej strane si s Kovaľovým pokusom poradil Talian. V ďalšom priebehu hry si už ani jedno z mužstiev nedokázalo vypracovať gólovú príležitosť, Michalovčania výborne bránili a kontrolovali priebeh duelu. Diváci sa výborne bavili, nechýbali ani mexické vlny. Po záverečnom hvizde rozhodcu vypukla na štadióne obrovská radosť, obecenstvo vyprevadilo domácich futbalistov do kabín mohutným potleskom. 


MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (2:0)

Góly: 2. a 19. M. Hamuľak

ŽK: 44. Michal Gallo - 12. Zbiňovský

Rozhodoval: Smolák - 4 052 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Podhorin, V. Janočko (69. L. Janič), Božok (77. Morlacchi) - D. Kunca, M. Hamuľak (83. S. Danko)

1. FC TATRAN: Talian – Hatok, Bartek, P. Jacko, P. Petráš – Papaj, Zbiňovský – Dolný (46. M. Poliaček), Katona (72. Luk. Hruška), D. Leško (79. Ivanko Macej) – Nworah

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 24. augusta o 16.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (6. kolo)

Streda 28. augusta o 17.00 hod.: Vranov nad Topľou - Michalovce (2. kolo SP)

Sobota 31. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (7. kolo)