Real prvýkrát vypredal michalovský štadión

2013-08-17 12:00:00

Michalovčania boli veľmi blízko k výhre nad „Bielym baletom“, ktorý vyrovnal na konečných 1:1 až tesne pred koncom.

Iba tri minúty delili Michalovčanov od skalpu španielskeho giganta Realu Madrid. V záverečnom zápase skupiny A na turnaji hráčov do 17 rokov Michalovce Cup 2013 remizoval MFK Zemplín s „Bielym baletom“ 1:1, keď za domácich sa presadil Jakub Straka z priameho kopu. Real dokázal prvýkrát vypredať útulný michalovský štadión – na zápas bolo zvedavých 4440 divákov.

Trénera neposlúchol

Do posledného miestečka zaplnené tribúny parádneho štadióna čakali na prvý gólový moment vyše hodinu a na ich radosť sa oň postarali domáci futbalisti. Z pravej strany zahrával priamy kop za faul na Vajsa (hráč Realu pritom inkasoval červenú kartu) Jakub Straka, ktorému sa podarilo rozvlniť sieť. To bolo na štadióne radosti... „Bol to pre mňa jedinečný zážitok, žiadny podobný pocit som nikdy v živote necítil. Som veľmi rád, že som skóroval do siete Realu Madrid, ale aj že sme s ním dokázali remizovať,“ rozhovoril sa šťastný strelec, ktorý bol po zápase na roztrhanie a nestíhal rozdávať rozhovory. Pri zahrávaní trestného kopu tento iba 16-ročný stredopoliar nepočúvol pokyny trénera Alberta Rusnáka. „Zo striedačky mi asi desaťkrát zakričal, aby som loptu poslal na zadnú žrď, ja som sa však rozhodol dať ju na prvú a vyšlo to.“


Škoda vyrovnania

Michalovčania by pred zápasom brali remízu s týmto špičkovým veľkoklubom všetkými desiatimi, no po ňom sa im trošku musela aj máliť. Veď okrem gólu nastrelili Vaškom brvno a Vajs nepremenil samostatný nájazd. „Nebyť inkasovaného gólu v samom závere duelu, tak by to bolo na jednotku. Škoda, že sme neudržali vedenie, keby sme vyhrali, bol by to historický úspech, výsledok by letel do sveta. Nad Realom sa totiž nevyhráva každý deň,“ skonštatoval Jakub Straka, ktorý do MFK Zemplín prišiel vlani v lete zo Soli. Pred vypredaným hľadiskom hral prvýkrát v kariére. „Počuli sme pred zápasom, že ešte ani raz nebol tento zrekonštruovaný štadión zaplnený do posledného miesta. Je to pre nás úžasný pocit, že práve teraz sa tak stalo,“ doplnil michalovský futbalista, ktorý potvrdil, že pred úvodným súbojom so Šachtarom Doneck mal veľkú trému. „Ale pred Realom už zo mňa opadla a zápas som si užíval,“ uzavrel J. Straka, ktorý proti Madridčanom vybehol na trávnik v 36. minúte duelu.

Zdroj: denník Korzár