Nespokojný hrdina Nikola Lukič

2016-03-06 12:00:00

V druhom zápase v drese Michaloviec si Srb Nikola Lukič otvoril strelecký účet vo Fortuna lige.

Po víťazstve v Žiline, pod ktoré sa podpísal dvoma gólmi, by sa mohlo zdať, že zimná posila Zemplínčanov bude žiariť spokojnosťou. Opak však bol pravdou. „Nemyslím si, že som bol hrdinom. Zápas vyhralo mužstvo. Čo sa týka môjho výkonu, nie som ani zďaleka spokojný. Nehral som dobre. Strelil som dva góly a na tretí som prihral, no mal som aj kus šťastia,“ komentoval Nikola Lukič.

Michalovce pod Dubňom dvakrát prehrávali, zakaždým však dokázali odpovedať a napokon aj strhnúť víťazstvo na svoju stranu. „Je to veľký paradox, pretože pred týždňom proti Trnave sme hrali oveľa lepšie a nebodovali sme. Teraz sme nepodali až taký dobrý výkon a odchádzame s výhrou. Predovšetkým prvý polčas bol z našej strany zlý. Taký je však futbal, musíte mať aj šťastie a my sme ho v Žiline mali,“ hovoril 25-ročný ofenzívny stredopoliar.

Dôležitosť troch bodov potvrdil aj strelec prvého gólu hostí Martin Koscelník. „Víťazstvo prišlo po dlhom čase a na pôde takého tímu ako Žilina chutí naozaj výborne. Určite nám dodá sebavedomie a povzbudí nás do ďalších bojov. V našej situácií má cenu zlata. Nesmie nás však uspokojiť, treba ďalej tvrdo makať a naháňať body. Asi sme ukázali väčšiu túžbu ako súper. Dvakrát sme prehrávali, ale nezlomilo nás to. Takéto výhry chutia najlepšie.“

Sklamaným Žilinčanom sa slová hľadali len ťažko. Po Skalici podľahli aj druhému nováčikovi a na prvé jarné body stále čakajú. „Ani neviem, čo mám na to povedať. My sa nadrieme na každý jeden gól a súper príde v prvom polčase dvakrát na našu polovicu a zakaždým skóruje. Po treťom góle v našej sieti sme sa akoby zosypali. Už to nebolo ono, nehrali sme dobre. Áno, chýbali nám nejakí hráči, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. Treba dať hlavy hore a pozerať sa dopredu. Čaká nás súboj s Trenčínom, ktorý už jednoducho musíme zvládnuť,“ zdôraznil pri absencii Viktora Pečovského zastupujúci kapitán Jakub Paur. 

Zdroj: fortunaliga.sk