V súboji o piate miesto víťazne Banská Bystrica

2013-08-16 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU. Dukla si vo svojom záverečnom dueli na turnaji poradila s domácim výberom, ktorý porazila rozdielom jedného gólu.

Piate miesto na 4. ročníku Michalovce Cupu patrí banskobystrickej Dukle. Rozhodol o tom duel o 5. - 6. miesto, v ktorom Stredoslováci zdolali domáci MFK Zemplín Michalovce 2:1 (2:0).

Michalovčania nedokázali ani zďaleka nadviazať na výborný výkon zo súboja s Realom Madrid, s ktorým zaknihovali remízu 1:1. Viditeľne im chýbali sily, a keďže svoj tieň neprekročili ani Bystričania, diváci videli iba priemerný zápas. V 21. minúte hosťujúci Klačan vystrelil vedľa, ale o tri minúty nato už jeho spoluhráč Vítek namieril z priameho kopu presne a otvoril skóre duelu - 0:1. Presne po uplynutí polhodiny hry pridala Dukla druhý gól, po rohu Škrečka sa presadil Klačan a upravil na 0:2. Michalovčania si nedokázali vypracovať žiadnu gólovú príležitosť, naopak, hostia v 47. minúte mohli zvýšiť svoje vedenie už na trojgólový rozdiel, ale strelu Hrica zastavilo brvno Kačurikovej svätyne. V 59. minúte to skúšal aj Klačan, ale domáci gólman bol proti. V 65. minúte sa MFK Zemplín podarilo vsietiť kontaktný gól, ktorý zaznamenal Straka z priameho kopu, keď vymietol pavučinu hosťujúcej brány - 1:2. Domácim sa však už vyrovnať nepodarilo, a tak obsadili na turnaji posledné šieste miesto, Banská Bystrica skončila piata.


MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:2)

Góly: 65. J. Straka - 24. Vítek, 30. Klačan

Rozhodoval: Sedlák - 400 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kačurik - Halagan (41. J. Tkáč), M. Janočko, M. Kolesár, J. Vaško - Chimaľ (29. J. Hreha), Sarik, Bednár (29. Tkáčik), Vajs, J. Straka - Bellás (64. Reichelt)

FK DUKLA: Faltáni - David, Cvik, Gaško, Peniak - Hámorník (79. Patr. Kováč), Vítek, Hric (65. Valent), Škrečko (73. Malatinec) - Klačan (65. Bublák), Arvensis