Celador nevylúčil návrat Realu na Slovensko

2013-08-16 12:00:00

Trénerovi madridského Realu sa vo včerajšom zápase páčili z domáceho celku Martin Bednár a Martin Kolesár.

Hráčom a realizačnému tímu španielskeho veľkoklubu Real Madrid sa v Michalovciach počas dorasteneckého turnaja 17-ročných páčil nielen výkon domácich hráčov, ale i obsadenie turnaja, prostredie a vytvorené podmienky. Počas štvrtkového vzájomného zápasu zaujal španielskeho lodivoda výkon 14-ročného Martina Bednára s číslom dvanásť a o rok staršieho Martina Kolesára s číslom tri. "Musím vyzdvihnúť predovšetkým hráča s číslom dvanásť, ktorý má pred sebou naozaj skvelú budúcnosť. Ak takto bude pokračovať, tak to dotiahne naozaj ďaleko. Okrem toho nám narobil veľké problémy i hráč s číslom tri, no musím vyzdvihnúť súhru celého domáceho tímu, ktorý hral výborne," uviedol španielsky kormidelník Tristán Celador a dodal: "V tejto vekovej kategórii je družstvo Michaloviec na úrovni našej ligy." Celadora a hráčov milo prekvapila divácka účasť na tomto zápase, no priznal, že odohrať duel pred toľkými divákmi je naozaj zložité. "Nie sme zvyknutí na plné štadióny ani v Španielsku pri tomto družstve mladých hráčov. Hrať pred 3-4 tisíckami ľudí je vždy ťažké a v tomto ohľade bol tento zápas naozaj zložitý. Atmosféra bola perfektná a musím povedať, že bolo potrebné kontrolovať každú minútu zápasu. Užili si to najmä chlapci, ktorí boli spokojní s celkovou kvalitou zápasu," zhodnotil atmosféru i kvalitu zápasu Celador, ktorý poblahoželal miestnym organizátorom za zorganizovanie kvalitného turnaja.

Práve vďaka organizátorom a ich ustavičnému naliehaniu sa španielsky tím napokon rozhodol prísť do Michaloviec. "V prvom rade musím povedať to, že miestni organizátori trvali na tom a presviedčali čoraz viac ľudí z nášho tímu, aby sme sa zúčastnili práve na tomto turnaji. Musím však povedať aj to, že každý rok sa snažíme vybrať si aj iné futbalové prostredie na to, aby sa naši chlapci mohli zdokonaliť a konfrontovať sa s inými futbalovými kultúrami. Minulý rok sme boli na Ukrajine, teraz sme tu a budúci rok možno pôjdeme do Maďarska alebo niekam inam," konštatoval pre TASR Celador. 

Španielsky tréner nevylúčil ani to, že sa jeho tím v budúcnosti znova objaví na Slovensku. "Nedá sa to s určitosťou povedať, ale je to pravdepodobné. Či už zvíťazíme na turnaji alebo nie, tak naši chlapci si z neho odnášajú pozitívne poznatky a rovnako i celý organizačný tím. V budúcnosti, ak dostaneme ponuky, tak budeme nad nimi uvažovať," naznačil možný návrat "bieleho baletu" Celador. Real Madrid pricestoval do Michaloviec s jediným cieľom a to triumfovať na turnaji. V piatok večer im vo finále skríži cestu taliansky klub Chievo Verona. "Ani na taktike a ani na zostave sa nebude takmer nič. Prišli sme tu za jedným cieľom, vyhrať turnaj. Hráme si svoj futbal, máme svoj štýl hry, v tomto budeme pokračovať a budeme sa snažiť zlepšovať sa od zápasu k zápasu. Vo finále sa pokúsime odohrať najlepší zápas z celého turnaja, hrať svoju hru, s ktorou sme tu prišli a sledovať cieľ, s ktorým sme sem prišli," prezradil finálové ambície španielskeho veľkoklubu Celador.

Zdroj: TASR