MFK Zemplín mal Real Madrid na lopate!

2013-08-15 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU. S "Bielym baletom" napokon iba remizoval 1:1, keď vyrovnávajúci gól strelili Španieli tri minúty pred koncom.

V divácky najočakávanejšom súboji 4. ročníka Michalovce Cupu sa zrodila remíza. Pred vypredaným hľadiskom oduševnene hrajúci michalovskí dorastenci dokázali uchmatnúť bod španielskemu Realu Madrid, ale veľmi blízko boli aj k víťazstvu. Vyrovnávajúci gól totiž inkasovali iba tri minúty pred koncom riadnej hracej doby a dokonca počas vlastnej presilovky. S "Bielym baletom" remizovali 1:1 (0:0).

Michalovčania sa súpera zvučného mena vôbec nezľakli a od úvodných minút mu poriadne podkurovali. Už v 4. minúte nebezpečne hlavičkoval Tkáčik, ale tesne vedľa. O tri minpty nato na druhej strane musel zasiahnuť brankár Janočko pred Doradom. V 18. minúte zahrávali domáci štandardnú situáciu a hlavičkový pokus Kolesára zlikvidoval výborný Berbero. Potom po rohu Bednára opečiatkoval brvno brány Realu Madrid Vaško! Zemplínčania hrali výborne a gól doslova visel na vlásku. Minútu pred záverom prvého polčasu unikol hosťujúcej obrane Vajs a v obrovskej šanci stroskotal na gólmanovi Barberovi, hneď nato neskončila v sieti ani Sarikova strela. Deväť minút po zmene strán prvýkrát rozjasal zaplnené tribúny Bellás, ktorý poslal loptu za Berberov chrbát, ale gól neplatil pre ofsajd. V 52. minúte vypálil z pravej strany Chimaľ, jeho strelu vyrazil brankár Realu a poradil si aj s dorážkou Bellása. Po hodine hry Doradova krížna strela tesne minula michalovskú bránu. V 63. minúte fauloval unikajúceho Vajsa stopér Sanchez a musel predčasne pod sprchy. Z následného priameho kopu trafil presne k bližšej žrdi Straka a Michalovce viedli - 1:0! "Biely balet" po inkasovanom góle zapol na vyššie obrátky, a aj keď hral v oslabení, mal prevahu. A tú sa mu podarilo korunovať v 77. minúte vyrovnávajúcim gólom, ktorý zaznamenal Mayoral.


MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid CF 1:1 (0:0), na strely zo značky PK 1:3

Góly: 65. J. Straka - 77. Mayoral

ŽK: 27. Tkáčik, 31. Vajs, 66. Bellás, 79. J. Hreha (všetci Michalovce)

ČK: 63. J. Sanchez (Real Madrid)

Rozhodoval: Chmura - 4 440 divákov (vypredané)

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Kolesár, M. Janočko, J. Vaško - Tkáčik (36. J. Straka), Bednár, Sarik, Vajs, Chimaľ (74. J. Hreha) - Bellás (62. Kondáš)

REAL CF: Barbero - Areses, J. Sanchez, Sena, Buces (67. Herrera) - Gonzales, Seoane, Grau, Garcia - Rivero (72. Molina), Dorado

Konečná tabuľka skupiny A:

Ďalší program 4. ročníka Michalovce Cupu:

Piatok 16. augusta:

16.00 hod.: Michalovce - Banská Bystrica

18.00 hod.: Šachtar Doneck - Villarreal

20.00 hod.: Real Madrid - Chievo Verona

21.45 hod.: slávnostné vyhodnotenie turnaja