Prvým finalistom taliansky tím Chievo Verona

2013-08-15 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU. Taliani síce iba remizovali so španielskym Villarrealom, ale vďaka lepšiemu skóre skončili v skupine B na 1. priečke.

Prvým finalistom Michalovce Cupu 2013 sa stali hráči talianskeho družstva AC Chievo Verona, ktorým na prvenstvo v skupine B stačila aj remíza. Tú aj dosiahli proti Villarrealu, obhajcovi trofeje, s ktorým si body podelili po výsledku 2:2 (1:0).

Villarreal mal výborný vstup do zápasu a už v 4. minúte sa ujal vedenia, keď brankára Salsana prestrelil Villanueva - 1:0. O dve minúty mohol vyrovnať Provenzano z priameho kopu, ktorý však vyrazil gólman Pujades, a neujala sa ani strela Benceho, ktorý vystrelil nad. Chievo malo viac z hry a v 11. minúte Gallov pokus skončil tesne vedľa. Milimetre chýbali aj zakončeniu Connora. Taliani mali navrch, ale v prvom dejstve sa im skórovať nepodarilo. A nevyšiel im ani vstup do druhého polčasu, už v 42. minúte striedajúci Kiko zvýšil na 2:0. V 50. minúte sa Verone podarilo vsietiť kontaktný gól, na center Ncissaha si krásne hlavou oprel kapitán De Paoli a upravil na 2:1 z pohľadu Villarrealu. Krátko po hodine hry gólman španielskeho tímu zahral rukou mimo pokutového územia a uvidel červenú kartu. Hráči "žltej ponorky" museli dohrávať oslabení a už v 66. minúte inkasovali druhý gól - opäť sa presadil De Paoli - 2:2. Záverečné minúty priniesli množstvo nervozity na ihrisku a tesne pred koncom mohlo Chievo strhnúť víťazstvo na svoju stranu, keď Idugbor prihral Amarantidisovi, ale po jeho strele brankár Lugue vytiahol parádny zákrok.

Villarreal - AC Chievo Verona 2:2 (1:0), na strely zo značky PK 3:4

Góly: 4. Villanueva, 42. Kiko - 50. a 66. De Paoli

ŽK: 26. Segura, 36. S. Perez, 36. Sena - 56. Favre

ČK: 63. Pujades (Villarreal)

Rozhodoval: Kakaščík - 2 500 divákov

CF: Pujades - Xavi Liebanas, Lucas, S. Perez, Bonell (52. Llop) - Segura (41. Kiko), Chuca (52. Molina), Pau Torres, Sena (52. Fernandez) - Villanueva (63. Lugue), Poveda (52. De Los Cobos)

AC CHIEVO: Kerezovic - Parisio (70. Stangmellini), Bence, Oprut (50. Roma), Di Minico - De Paoli, Favre (74. Amarantidis), Connor (50. Idugbor), Matteo Gallo (50. Ceccarelli) - Ncissah, Provenzano

Konečná tabuľka skupiny B: