V 2. kole Slovnaft Cupu cestujeme do Vranova

2013-08-15 12:00:00

Na zasadnutí Športovo-technickej komisie vyžrebovali zápasy 2. kola najvyššej pohárovej súťaže, nás čaká zemplínske derby.

Slovenská pohárová futbalová klubová súťaž s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 pokračuje koncom augusta (termín: 27. alebo 28. 8.) zápasmi 2. kola, dvojice vyžrebovali vo štvrtok popoludní na zasadnutí športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ). Úradujúci držiteľ tejto trofeje ŠK Slovan Bratislava (v uplynulej sezóne získal double - aj majstrovský titul, pozn.) nastúpi na trávniku treťoligového tímu AFC Nové Mesto nad Váhom. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). 
 

Na rozdiel od 1. kola zasiahnu v najbližšej fáze do bojov v Slovnaft Cupe už aj účastníci Corgoň ligy. Futbalisti vicemajstra FK Senica budú hrať na pôde účastníka III. ligy Spartak Vráble, finalistovi národného klubového pohára z minulého ročníka MŠK Žilina prisúdil žreb tiež treťoligové mužstvo MFK Dolný Kubín. 

Hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po riadnom hracom čase (90 minút) sa nepredlžuje, ale hneď nasledujú strely zo značky pokutového kopu. Následné 3. kolo bude v dňoch 24. - 25. septembra. Štvrťfinále, ktoré sa hrá už na dve stretnutia (pohárový systém doma - vonku, pozn.), je plánované v termínoch 22. - 23. 10. (prvé zápasy), resp. 5. - 6. 11. (odvety), semifinále sa uskutoční až na jar budúceho roka predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále Slovnaft Cupu by malo byť 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku. 

Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú spomenutí futbalisti ŠK Slovan Bratislava, ktorí v prvomájovom finále zdolali na trávniku v Ružomberku tím MŠK Žilina 2:0 gólmi Igora Žofčáka a Lestera Peltiera. Víťaz Slovnaft Cupu 2013/2014 sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí si v prvom kole Slovnaft Cupu poradili s Námestovom na jeho pôde 4:1, narazia aj v druhom kole tejto pohárovej súťaže na súpera z tretej ligy skupiny Východ - pocestujú do Vranova nad Topľou, takže fanúšikovia sa môžu tešiť za zemplínske derby. Presný termín zápasu bude známy v najbližších dňoch.

Vyžrebované dvojice 2. kola slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2013/2014 (hrá sa na jeden zápas v termíne 27. alebo 28. augusta 2013):

Skupina Západ:

FK DAC 1904 Dunajská Streda – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa

AFC Nové Mesto nad Váhom – ŠK Slovan Bratislava

FC Petržalka 1898 – FC ViOn Zlaté Moravce

FKS Nemšová – TJ Spartak Myjava

FK Spartak Vráble – FK Senica

ŠKF Sereď – AS Trenčín

OFK Dunajská Lužná – FC Nitra

MFK Skalica – FC Spartak Trnava

FK Slovan Duslo Šaľa – FC ŠTK 1914 Šamorín

Skupina Východ:

MFK Dolný Kubín – MŠK Žilina

ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok

FK Dukla Banská Bystrica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

TJ Baník Ružiná – MFK Košice

MFK Vranov nad Topľou – MFK Zemplín Michalovce

ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves – MŠK Rimavská Sobota

1. FC Tatran Prešov – Partizán Bardejov

 

Zdroj: SITA