Real Madrid vstúpil do turnaja víťazstvom

2013-08-14 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU. "Biely balet" porazil ukrajinský Šachtar Doneck 2:0, oba góly strelil po zmene strán Alvaro Rivero.

Španielsky gigant a jeden z najlepších klubov sveta Real Madrid má za sebou svoje úvodné vystúpenie na michalovskom trávniku. Vo štvrtom zápase Michalovce Cupu 2013 jeho dorastenecký výber porazil po tuhom boji ukrajinský celok Šachtaru Doneck 2:0 (0:0). "Biely balet" vo štvrtok večer čaká prestížny súboj proti domácemu MFK Zemplín Michalovce.

Madridčania začali zostra - už v 2. minúte tvrdo vypálil Seoane a jeho strelu smerujúcu do šibenice vyrazil brankár Romanov na roh. O desať minút nato sa opäť Seoane pokúšal o zmenu skóre, ale jeho technický pokus skončil nad bránou Šachtaru. Potom zahrmelo na druhej strane, priamy kop Pikhalonoka skončil tesne nad svätyňou Realu. V 26. minúte vystrelil po zemi Hlal, ukrajinský gólman loptu neudržal a do bezpečia ju odpratal až obranca Šachtaru. O deväť minút neskôr si Romanov poradil aj s pokusom Basa. Tesne pred odchodom do šatní mohli otvoriť skóre Ukrajinci, keď vystrelil Pikhalonok, ale namieril tesne nad. V 52. minúte najprv Seoane zakončil do brankára a na druhej strane Hlaholovej strele chýbali milimetre. O tri minúty sa zaplnené michalovské tribúny dočkali prvého gólu a ten stál ozaj zato: spoza šestnástky napriahol striedajúci Rivero, a aj keď  si brankár na jeho parádny projektil siahol, gólu nezabránil a lopta skončila v šibenici - 1:0. Sympaticky hrajúci celok Šachtaru Doneck sa snažil s výsledkom niečo urobiť, ale Real ho do žiadnej gólovej šance nepustil. V 72. minúte dokonca pridal poisťujúci gól a opäť bol úspešným strelcom Rivero, ktorý potrestal chybu stopéra Shevchenka a poľahky skóroval.

Real Madrid CF - FC Šachtar Doneck 2:0 (0:0), na strely zo značky PK 5:4

Góly: 55. a 72. Rivero

ŽK: 59. Molina, 68. Bas, 70. Martinez - 60. Kovalenko

Rozhodoval: Sedlák - 2 200 divákov

REAL CF: Barbero - Bas, Herrera (75. Fernandez), Sena, Molina (75. J. Sanchez) - M. Garcia (58. Gonzalez), Grau, Seoane, Rodriguez (58. Martinez) - Hlal (50. Buces), Mayoral (50. Rivero)

FC ŠACHTAR: Romanov - Grachov, D. Shevchenko, Fursov, Kozlov (65. Senytskyy) - Kostenko, Avagimian, Kovalenko, Hlahola - Kapelyan, Pikhalonok (65. Korobenko)

Priebežná tabuľka skupiny A:

Ďalší program 4. ročníka Michalovce Cupu:

Štvrtok 15. augusta:

18.00 hod.: Verona - Villarreal

20.00 hod.: Michalovce - Real Madrid

Piatok 16. augusta:

16.00 hod.: zápas o 5. miesto

18.00 hod.: zápas o 3. miesto

20.00 hod.: finále

21.45 hod.: slávnostné vyhodnotenie turnaja