Verona si hravo poradila s Banskou Bystricou

2013-08-14 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU. Talianske družstvo až štyrikrát rozvlnilo sieť Dukly, ktorá tak definitívne bez zisku bodu obsadí v skupine B tretiu priečku.

Dorastenecký turnaj Michalovce Cup pokračoval druhým hracím dňom a stredajší program odštartoval súboj medzi Banskou Bystricou a talianskym celkom Chievo Verona. Taliani nedali Dukle žiadnu šancu a zvíťazili jednoznačne 4:0 (1:0).

Taliansky tím dal o sebe vedieť prvýkrát v 9. minúte, keď to individuálne skúšal Idugbor, ale jeho strela skončila vedľa brány. O dve minúty nato pohrozila aj Dukla, po priamom kope Kapustu zblokovala obrana Chieva hlavičku Martinca na roh. V 17. minúte ocentroval De Paoli a Provenzano krásnym volejom otvoril skóre stretnutia - 0:1. Krátko nato mohol zvýšiť náskok Verony po Provenzanovej prihrávke Idugbor, ale výborne zasiahol brankár Rakai. Hneď po zmene strán vystrelil Di Minico a bolo 0:2. V 52. minúte hlavičkoval striedajúci Ncissah tesne nad banskobystrickú bránu. O desať minút nato prihral Amarantidis Ncissahovi, ktorý zakončil tesne vedľa. V 67. minúte vypálil Ranieri spoza šestnástky a jeho bomba skončila na brvne brány Dukly. O pár minút neskôr predviedlo Chievo peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej bol Amarantidis a po jeho technickej strele k žrdi bolo vedenie Talianov už trojgólové. Minútu pred koncom sa ešte presadil agilný Idugbor a uzavrel skóre duelu na 4:0 pre Veronu.

FK Dukla Banská Bystrica - AC Chievo Verona 0:4 (0:1), na strely zo značky PK 2:3

Góly: 17. Provenzano, 43. Di Minico, 75. Amarantidis, 79. Idugbor

ŽK: 63. Gaško - 56. Cerqueti

Rozhodoval: Vlčej - 1 500 divákov

FK DUKLA: Rakai - David, Reguli (41. Mojžíš), Gaško, Škrečko - Kapusta (51. Cvik), Vítek, Lazár (41. Hric), Patr. Kováč (19. Arvensis) - Valent (41. Bublák), Martinec (41. Peniak)

AC CHIEVO: Salsano - Stangmellini, Cerqueti (58. Bence), Oprut, Di Minico (58. Amarantidis) - De Paoli (58. Tonini), Ceccarelli (47. Ranieri), Leris (41. Favre), Provenzano (47. Ncissah), Matteo Gallo - Idugbor

Priebežná tabuľka skupiny B: