Michalovčania nestačili na Šachtar Doneck

2013-08-13 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU. S ukrajinským protivníkom však odohrali vyrovnané stretnutie, doplatili na nepremenené šance.

V druhom stretnutí 4. ročníka Michalovce Cupu nestačili v A-skupine hráči usporiadateľského celku MFK Zemplín Michalovce na ukrajinský Šachtar Doneck, ktorému podľahli 0:2 (0:0), ale hviezdnemu protivníkovi boli minimálne vyrovnaným súperom.

Ukrajinci sa hneď od začiatku nasťahovali na polovicu domáceho celku, ktorý však pozorne bránil a vyrážal do rýchlych protiútokov. V 9. minúte vybojoval na pravej strane loptu Tkáčik, posunul ju Bellásovi, ktorý však vo veľkej šanci stroskotal na gólmanovi Romanovovi. Na druhej strane to spoza šestnástky skúšal Avagimian, ale vystrelil vysoko nad Janočkovu bránu. V 26. minúte opäť pohrozili Michalovčania, Tkáčik prihral Strakovi a ten zakončil do ľavej žrde! Krátko nato sa o zmenu skóre pokúšal aj Vajs, ale jeho tvrdú strelu Romanov zneškodnil. Nástup do druhého polčasu vyšiel lepšie hosťom, Avagimian nikým neatakovaný vystrelil a trafil presne pod brvno - 0:1. "Rusnákovcov" tento moment nabudil, o minútu nato Bednárovu strelu chytil brankár Šachtaru a o ďalšiu minútu potom Sarik zakončil tesne nad. Presne po hodine hry sa ocitol v druhej tutovke Bellás, ale Romanov opäť výborne zasiahol. V 64. minúte vystrelil spoza brániacich tiel Kapelyan a jeho dobre mierenú strelu vyrazil výborný Janočko. O vyrovnanie sa ešte pokúšal Bednár, ale vystrelil iba do brankára. V 75. minúte prenikol po pravej strane Kapelyan, prihral pred bránu a striedajúci Terekhov nemal problém dostať loptu do siete - 0:2. Michalovčania síce nezískali ani bod, ale za predvedený výkon sa hanbiť rozhodne nemôžu.


MFK Zemplín Michalovce - FC Šachtar Doneck 0:2 (0:0), na strely zo značky PK 4:5

Góly: 42. Avagimian, 75. Terekhov

ŽK: 67. Tkáčik (Michalovce)

Rozhodoval: Straka - 1 700 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Kolesár, M. Janočko, J. Vaško - Tkáčik, Vajs, Sarik (57. Ilinjo), Bednár, J. Straka (51. Chimaľ) - Bellás

FC ŠACHTAR: Romanov - Grachov, Shevchenko, Fursov, Kozlov - Kovalenko (71. Terekhov), Senytskyy (56. Shapovalov), Pikhalonok, Hlahola (52. Kostenko) - Avagimian, Kapelyan

Ďalší program 4. ročníka Michalovce Cupu:

Streda 14. augusta:

18.00 hod.: Banská Bystrica - Verona

19.45 hod.: slávnostné otvorenie turnaja

20.00 hod.: Real Madrid - Šachtar Doneck

Štvrtok 15. augusta:

18.00 hod.: Verona - Villarreal

20.00 hod.: Michalovce - Real Madrid

Piatok 16. augusta:

16.00 hod.: zápas o 5. miesto

18.00 hod.: zápas o 3. miesto

20.00 hod.: finále

21.45 hod.: slávnostné vyhodnotenie turnaja