MFK Zemplín sa vyšvihol na čelo tabuľky

2013-08-13 12:00:00

U nováčika vyhral 3:0, ale mohol aj oveľa vyššie. Michalovčania sa už tešia na veľké derby s Prešovom.

Druhé víťazstvo rozdielom triedy u súpera v priebehu šiestich dní zaknihovali v nedeľu futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Po triumfe 4:1 v pohárovom stretnutí v Námestove si tentoraz zgustli na nováčikovi druhej ligy Žiarom nad Hronom Dolnou Ždaňou, ktorého zdolali 3:0, keď strelili všetky góly strelili už do prestávky.

Prečkali tlak domácich

Michalovčania nastúpili na pôde FK Pohronie bez svojho ofenzívneho klenotu Miroslava Božoka, ktorého v noci pred zápasom skolila horúčka. Zápas oveľa lepšie začali domáci, ktorí sa favorizovaného súpera vôbec nezľakli. „Začali nakopávať lopty a zahrávali veľa štandardiek. Narobili nám dosť problémov, keďže mali vysokých hráčov. Ešte šťastie, že sme neinkasovali. Potom sme však hru vyrovnali a podarilo sa nám v krátkom čase streliť tri góly, ktorými sme rozhodli o našom triumfe,“ rozhovoril sa stredopoliar MFK Zemplín Róbert Kovaľ. V druhom polčase už iba kontrolovali priebeh stretnutia. „Mohli sme vyhrať aj oveľa vyšším rozdielom, pretože aj po zmene strán sme si vypracovali viacero šancí, ale nepremenili sme ich.“

Dvojgólový Hamuľak

Zverenci Jozefa Bubenka urobili s nováčikom krátky proces, tri góly mu strelili za sedem minút. „Pred prvým som poslal dlhú loptu na Domina Kuncu, ktorý ju predĺžil na Miša Hamuľaka a ten z uhla otvoril skóre. O minútu nato brankár Raška predviedol dlhý výkop, Kunca vystrelil, lopta sa dostala k Hamuľakovi, ktorý mi spätne prihral a ja som bez prípravy zakončil k bližšej žrdi. A pri treťom góle nakopol dlhú loptu Kunca, uličkou som vysunul Hamuľaka, ktorý obišiel aj brankára a skóroval,“ opísal gólové akcie R. Kovaľ. „Hami“ sa tak dostal na čelo kanonierov druhej ligy, na svojom konte má už 5 gólov.

V nedeľu veľké derby

Zemplínčania sa vďaka hladkej výhre v Dolnej Ždani dostal o skóre na čelo tabuľky pred Senec. Zároveň svojim fanúšikom poslali skvelú pozvánku na nedeľňajší domáci duel s veľkým východniarskym rivalom – prešovským Tatranom. „Chceli sme zápas u nováčika zvládnuť aj kvôli tomu. Potrebujeme divácku podporu, proti Prešovu ich chceme potešiť dobrým výkonom a víťazstvom. Veľmi sa na toto derby tešíme,“ dodal R. Kovaľ.

Zdroj: denník Korzár