V Topoľanoch strelci nemali svoj deň

2013-08-12 12:00:00

Michalovská rezerva iba remizovala s Barcou, ktorá získala premiérový bod v sezóne.

Márne čakali diváci na korenie futbalu v Topoľanoch počas štvrtoligového duelu medzi domácim B-mužstvom MFK Zemplín Michalovce a košickou Barcou. V zápase 3. kola sa zrodila bezgólová remíza, ktorá je vzhľadom na jeho priebeh úplne zaslúžená.

Bod zvonku je dobrý

Pre Barcu bol včerajší súboj iba druhým v sezóne, keďže s Haniskou v druhom kole nehrali (zápas sa odložil na neskorší termín). V prvom neuspeli na pôde Spišského Podhradia, na druhý pokus už chceli konečne zabodovať. A to sa im aj podarilo. „Každý bod zvonku je dobrý. Bol to remízový zápas, deľba bodov je zaslúžená. Oba tímy mali viacero náznakov šancí, ktoré však nedotiahli do zdarného konca,“ rozhovoril sa kapitán hosťujúceho celku Peter Krakovský. „K väčšej spokojnosti chýbal iba gólik, ale spokojní sme aj za tú nulu vzadu, lebo v posledných stretnutiach sme sa vzadu trápili.“ Skúsený obranca s výbornou ľavačkou nastúpil proti bývalému klubu, ktorého dres obliekal v sezóne 2008/09. „Bol to trošku špecifickejší zápas, lebo na domácej lavičke boli moji bývalí spoluhráči Tomáš Kozár a Aďo Devečka a chcel som im ukázať, že futbal ešte hrať viem,“ s úsmevom dodal P. Krakovský.

Chýbalo šťastie

Domáci nastúpili v poriadne omladenej zostave, veď vekový priemer mužstva bol včera necelých 20 rokov. Michalovčania mali za sebou výborný vstup do súťaže, v úvodných dvoch zápasoch vonku zvíťazili. Body prinesené od súperov chceli potvrdiť na domácej pôde. „Boli sme trošku lepším tímom, ale chýbalo nám šťastie. Vypracovali sme si niekoľko šancí, ale nepremenili sme ich. Ja som mal jednu tiež, ale z priameho kopu som trafil brvno,“ skonštatoval ofenzívny futbalista MFK Zemplín Jakub Štofík. V prvom polčase bolo na michalovskej strane veľa nepresností, ktoré domácich stáli lepší výsledok. „Pripisujem to tomu, že sme nová partia, zostava sa stále mení a zakaždým prichádzajú iní hráči,“ doplnil 18-ročný hráč rezervy. 

Zdroj: denník Korzár