MFK Zemplín vyhral u nováčika a je prvý!

2013-08-11 12:00:00

Michalovčania triumfovali v Dolnej Ždani nad FK Pohronie rozdielom triedy 3:0 a o skóre vedú tabuľku pred Sencom!

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce zvíťazilo v zápase 4. kola na ihrisku v Dolnej Ždani nad nováčikom súťaže FK Pohronie presvedčivo 3:0, keď o svojom triumfe rozhodli jeho hráči už v úvodnom dejstve hry, v ktorom dali všetky tri góly.

Domáci futbalisti vstúpili do zápasu veľmi aktívne a v úvodných minútach boli lepším tímom. Už v 4. minúte musel zasahovať Raška pred Zvarom po centri Paraja. Na druhej strane si z priamym kopom Janočka poľahky poradil Packo. Potom nepresne strieľal Kovaľ. Postupom času sa začala hra vyrovnávať a vo veľkej šanci sa ocitol Janočko, ktorý pred Packom neuspel, pretože domáci gólman výborne zasiahol. O minútu nato sa však už Michalovčania predsa len radovali z prvého gólu, z pravej strany vystrelil Hamuľak a bolo 0:1. O niekoľko sekúnd potom lovil Packo loptu zo siete aj druhýkrát: tentoraz napriehol Kovaľ a strelou pod brvno zvýšil náskok MFK Zemplín. To však zo strany "bubenkovcov" nebolo všetko. V 41. minúte sa dostal do úniku Hamuľak, obišiel aj brankára Pohronia a poľahky strelil už tretí michalovský gól - 0:3!


Domáci cez polčasovú prestávku urobili hneď dve zmeny v zostave, ale ani tie im v konečnom účtovaní nepomohli. Po rohu Janočka mohol zavŕšiť hetrik Hamuľak, ale brankár Packo bol na mieste. V 50. minúte pohrozili aj domáci, strelu Zvaru Raška iba vyrazil, ale následná dorážka Sedliaka skončila vysoko nad bránou. Potom sa o slovo prihlásil opäť aktívny Hamuľak, ktorého strela nenašla priestor troch žrdí. V 72. minúte to skúšal Kamas, ale po jeho strele nemusel Raška zasahovať. Zemplínčania kontrolovali priebeh duelu a ich náskok sa pokúšal zveľadiť Janič, ktorý však vypálil nad bránu. Do konca stretnutia sa už nič podstatné neudialo, a tak Michalovčania zvíťazili v Dolnej Ždani rozdielom triedy.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:3)

Góly: 33. a 41. M. Hamuľak, 34. Kovaľ

ŽK: 45. Abrahám, 52. Kamas - 85. Podhorin

Rozhodoval: Jánoš - 742 divákov

FK POHRONIE: Packo - Blaho, R. Krivjančin, Sekereš, Kamas - Pinka, Paraj (66. Ojirogbe), Ometák, Abrahám (46. Sedliak) - Bobor (46. Páleník), F. Zvara

MFK ZEMPLÍN: Raška - I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ (64. L. Janič), Podhorin, V. Janočko (74. M. Regáli), M. Vanák (84. S. Danko) - D. Kunca, M. Hamuľak

Fotogalériu zo zápasu nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 18. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Prešov (5. kolo)

Sobota 24. augusta o 16.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (6. kolo)

Sobota 31. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Senec (7. kolo)