B-mužstvo v domácej premiére bez gólov

2013-08-11 12:00:00

S košickou Krásnou iba remizovalo 0:0, pred Michalovčanmi je séria troch zápasov na ihriskách súperov.

Vo svojom premiérovom domácom vystúpení v tejto sezóne remizovali hráči štvrtoligovej rezervy MFK Zemplín Michalovce s košickou Barcou 0:0. Po troch odohratých zápasoch tak majú na konte sedem bodov.

Súboj, ktorý sa hral na ihrisku v Topoľanoch, priniesol iba priemerný futbal. V úvodných minútach bolo na oboch stranách veľa nepresností a šancí ako šafranu. Ako prvý sa o zmenu skóre pokúšal Exmichalovčan Krakovský, ktorý z 30 metrov z priameho kopu vypálil ľavačkou vedľa brány. Rovnako pochodil v 38. minúte aj jeho spoluhráč Boda, ktorý tiež netrafil priestor troch žrdí. Minútu pred koncom polčasu mali výhodu priameho kopu aj domáci, zahral ho Štofík a lopta skončila na brvne hosťujúcej svätyne.

Aj po zmene strán sa hral vyrovnaný futbal, viac aktívnejší boli Michalovčania a ich ofenzívnu hru oživil Kolesár, ktorý cez prestávku vystriedal Lukačka. A práve po prihrávke nového muža na ihrisku mohol v 48. minúte rozvlniť sieť Hirka, ale jeho dobrá strela len o milimetre minula Pangrácovu bránu. Oba celky mali viacero dobrých príležitostí na skórovanie, avšak vo finálnej fáze im chýbalo viac presnosti, ale aj šťastia. Rozhodnutie mohlo padnúť v 84. minúte, keď sa na útočný výlet vybral obranca Horňák, prihral Kolesárovi a ten z 10 metrov vystrelil tesne vedľa. Diváci tak gól nevideli, a tak sa zrodila spravodlivá deľba bodov.

MFK Zemplín Michalovce B - FK Košice-Barca 0:0

ŽK: 11. Lukačko, 66. D. Horňák, 69. Ilinjo - 44. Ohman, 79. Baltovič

Rozhodoval: Greško - 100 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Kačurik - D. Horňák, V. Kostovčík, T. Tomko, M. Devečka - Copko (59. P. Petričko), Ilinjo (71. Ferko), Ďurik, Lukačko (46. T. Kolesár), J. Štofík - Hirka

FK: Pangrác - Fabrici, Džogan, P. Krakovský, Nickler - Baltovič, Csákó, Boda (62. Ľ. Markovič), M. Valkučák, Ohman - Balogh (46. Jurek)

Ostatné výsledky 3. kola IV. futbalovej ligy skupiny Východ:

Stropkov - Spišská Nová Ves 1:1, Spišské Podhradie - Veľké Revištia 1:0, Plavnica - Giraltovce 1:2, Svit - Vysoké Tatry 0:3, Svidník - Sabinov 0:3, Krompachy - Snina 2:1, Haniska - Vyšné Opátske 1:0

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 18. augusta o 16.00 hod.: Vyšné Opátske - Michalovce B (4. kolo)

Nedeľa 25. augusta o 16.00 hod.: Veľké Revištia - Michalovce B (5. kolo)

Sobota 31. augusta o 15.30 hod.: Spišská Nová Ves - Michalovce B (6. kolo)