Starší dorastenci odštartovali výhrou v Bardejove

2016-03-05 12:00:00

Na Hornom Šariši triumfovali najtesnejším rozdielom 3:2, do streleckej listiny sa zapísali René Lukáč, Jakub Kimák a Pavol Bellás.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce vstúpili do jarných bojov v Dôvera I. lige U19 víťazstvom na pôde východniarskeho rivala v Bardejove. Na Hornom Šariši triumfovali žlto-modrí v sobotu tesne 3:2 (1:1) a znížili stratu na vedúci Trenčín na deväť bodov. Mladí Michalovčania tak napodobnili svoje A-mužstvo, ktoré deň predtým takisto zvíťazilo u súpera 3:2 (v Žiline), pričom aj priebeh zápasu bol navlas rovnaký. Zemplínčania prehrávali 0:1 aj 1:2, ale nakoniec skóre otočili.

Tréner Albert Rusnák: "Z môjho pohľadu to bol dobrý zápas. Vedeli sme, aký súper bude proti nám stáť. Domáci hrali organizovane vzadu, my sme dobre prenikali, či už hĺbkovými prihrávkami alebo cez krajné vertikály, dovolili si jeden na jedného. Akurát vo finálnej fáze to nebolo úplne najlepšie, centre nenachádzali hráčov, aj spätné prihrávky mohli byť adresnejšie. Urobili sme dve malé chybičky, za ktoré sme boli potrestaní. Chlapcov však môžem pochváliť, dvakrát prehrávali, dvakrát dokázali vyrovnať a v závere dokonca dali aj tretí gól. s úvodným zápasom teda som spokojný."

Partizán Bardejov – MFK Zemplín Michalovce 2:3 (1:1)

Góly: 23. Góra, 52. Oliinyk – 30. R. Lukáč, 62. Kimák, 81. Bellás

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk – M. Kolesár, M. Bednár, Kimák, J. Straka – Masnica - Fedyna, P. Kolesár - Vajs (90. Lehotský), Bellás (89. Poprik), R. Lukáč

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. marca o 14.00 hod.: Michalovce - Trnava (15. kolo)

Nedeľa 20. marca o 11.00 hod.: Trenčín - Michalovce (16. kolo)

Piatok 25. marca o 15.00 hod.: Michalovce - VSS Košice (17. kolo)