Mladší dorastenci na Horehroní bez prehry

2013-08-10 12:00:00

Družstvo U17 v Podbrezovej zvíťazilo najtesnejším rozdielom 1:0, celok U16 remizoval u rovnakého súpera 1:1.

Prvoligové celky mladších dorastencov sa v sobotu predstavili na ihrisku ŽP Šport Podbrezová, kde ich čakali zápasy 2. kola. Družstvo U17 vedené Albertom Rusnákom triumfovalo na Horehroní po víťazstve 1:0 (0:0). Celok U16, ktorý trénuje Ján Polák, v Podbrezovej remizoval 1:1 (0:0).

Mladší dorastenci U17

Tréner Albert Rusnák: "Bol to dobrý zápas, oba tímy chceli hrať futbal. Zo začiatku sa hralo hore-dole, už v piatej minúte mali domáci veľkú šancu, keď sa sám na Janočka rútil ich hráč, ale náš brankár ho výborne vychytal. Na druhej strane tesne nad hlavičkoval Bellás. Cez prestávku som chlapcom hovoril, že môže to byť zápas o jednom góle a to sa aj potrvrdilo. V druhom polčase sme si vypracovali niekoľko šancí a podarilo sa nám jednu premeniť. Po dobrom pressingu celého družstva potiahol loptu po krídle Tkáčik, lopta sa dostala až ku Chimaľovi a ten zblízka doklepol do brány. Naše víťazstvo je zaslúžené."

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 61. Chimaľ

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Sarik, M. Kolesár, J. Vaško, M. Janočko - Halagan (78. J. Tkáč), M. Bednár, Vajs, J. Straka (56. Chimaľ) - Bellás, Tkáčik (73. M. Pavuk)

Mladší dorastenci U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Boli sme lepší počas celého zápasu a vzhľadom na jeho priebeh sme stratili dva body. Domáci po súboji sami povedali, že utrpeli remízu. Ale boli sme veľmi blízko prehry, veď vyrovnať sa nám podarilo v predposlednej minúte. Vypracovali sme si veľa šancí, avšak skóre otvorili domáci, keď po individuálnej chybe nášho obrancu strelili gól. Veľké šance na skórovanie mal dvakrát Lukáč, ďalej Šomšák a boli tam viaceré trmy-vrmy, z ktorých však góly nepadli. Vyrovnať sa podarilo až striedajúcemu žolíkovi Duškovi, ktorý placírkou presne k žrdi prekonal brankára Podbrezovej. Škoda stratených bodov."

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)

Góly: 53. Válek - 79. T. Duška

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik (75. J. Danko), A. Kuľha, R. Kiš, Masnica - Sopata (41. Lehotský), Šomšák, P. Kolesár, R. Lukáč - A. Horváth (61. T. Duška), Mackaľ (51. Ciganoc)

Počas nasledujúceho víkendu mali oba celky nastúpiť na domácom ihrisku proti Ružomberku, ale kvôli Michalovce Cupu, na ktorom bude hrať družstvo U17, sa ich zápasy preložili na utorok 10. septembra. Najbližšie prvoligové súboje tak Michalovčania odohrajú až v utorok 27. augusta o 11. (U17) a 13. (U16) hodine na pôde bratislavského Slovana.