Starší dorastenci si poradili s Podbrezovou

2013-08-10 12:00:00

Po góloch Juraja Kissa a Adriána Leška vyhrali tesne 2:1, ale v závere zápasu prišli o dvoch hráčov - Holienčina a Andrejka.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zvíťazili vo svojom prvom domácom stretnutí v tejto sezóne nad rovesníkmi z Podbrezovej najtesnejším rozdielom 2:1 (1:0) a pripísali si tak na svoje konto premiérové víťazstvo v začínajúcom sa súťažnom ročníku.

V prvom polčase síce mali Michalovčania prevahu, ale do vyložených šancí sa nedostávali, keďže hostia pozorne bránili takmer so všetkými hráčmi. Práve Horehronci pohrozili ako prví v 10. minúte, keď za michalovskú obranu dostal peknú prihrávku kapitán Jakuba, ocitol sa sám zoči-voči Holienčinovi, ale ten výborne zasiahol. Domáci hráči márne dobíjali bránu súpera, na čele defenzívy stál spoľahlivý Babiák, ktorý k "železiarom" zamieril práve z MFK Zemplín. Vytúžený prvý gól prišiel až v úplnom závere úvodného dejstva. Kiss individuálne prenikol po ľavej strane, všetci obrancovia aj brankár Babiák čakali spätnú prihrávku, ale domáci stredopoliar šibalsky poslal loptu do siete - 1:0.


Aj po zmene strán pokračovala prevaha Zemplínčanov a v 49. minúte mohol zvýšiť ich náskok Leško, ktorého tvrdú strelu však Babiák s námahou vytlačil na rohový kop. V 57. minúte fauloval prenikajúceho Andrejka Straka vo vlastnej šestnástke iba za cenu faulu a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten bezpečne premenil kapitán Leško - 2:0. O dve minúty nato autora druhého domáceho gólu zastavil v úniku Dický a musel predčasne pod sprchy. V ďalších minútach sa hralo iba na hosťujúcej polovici ihriska a domáci kontrolovali priebeh duelu. Ich náskok mohli zvýšiť Koscelník či Leško, ale gólman ŽP Šport zakaždým dobre zasiahol. Keď sa už zdalo, že Michalovčania v pohode dokráčujú k prvému víťazstvu, prišla záverečná dráma: najprv Andrejko zastavil gólové zakončenie hostí na čiare iba rukou, dostal červenú kartu a nariadenú penaltu premenil brankár Babiák, a hneď nato sa Holienčin zbytočne dostal do potýčky s hosťujúcim hráčom, dostal druhú žltú kartu a tiež musel ísť "von". Brankársky dres si obliekol obranca Šimčák, našťastie o pár sekúnd rozhodca odpískal koniec zápasu...

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:0)

Góly: 45+. J. Kiss, 57. A. Leško (11 m) - 90. Babiák (11 m)

ČK: 90. J. Andrejko, 90+. Holienčin - 59. Dický

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Ďurik, J. Šimko, D. Horňák (72. L. Tóth), Šimčák - Grič - M. Koscelník, Turik, A. Leško, J. Kiss (46. J. Andrejko) - T. Kolesár (64. Hirka)

Najbližšie sa Michalovčania predstavia v Ružomberku. Zápas 3. kola I. ligy je na programe v sobotu 17. augusta o 11. hodine.