Návrat Lukáša Janiča po siedmich rokoch

2013-08-06 12:00:00

Prešovský rodák po dlhej dobe opäť nastúpil na michalovskom štadióne, jeho opätovná premiéra sa niesla vo víťaznom duchu.

Písal sa 24. máj 2006, keď Lukáš Janič poslednýkrát v nastúpil v drese MFK Zemplín na michalovskom štadióne. Ak si to teda zrátame, tak viac ako sedem rokov prešlo od jeho návratu na tunajší štadión v drese Zemplínčanov. Stalo sa tak v sobotu proti Liptovskému Mikulášu, keď na ihrisko vybehol v 70. minúte namiesto Michala Hamuľaka. Treba povedať, že do hry žlto-modrých priniesol nový vietor a od trénera Jozefa Bubenka to bol dobrý ťah, pretože od streleného gólu Dominika Kuncu v 60. minúte išiel výkon mužstva nadol. „Na ihrisko som išiel s jasnými úlohami a myslím si, že som ich splnil do bodky. Mám z toho dobrý pocit. Ale stále ma mrzí zápas v Rimavskej Sobote, kde sme po zlom výkone síce získali bod, ale keby sme prejavili takú túžbu po víťazstve ako teraz, tak by sme mali tri body,“ rozhovoril sa 26-ročný stredopoliar, ktorý čakal, že Tatran príde do Michaloviec s defenzívnou taktikou. „Súper bránil ako mohol, ale našťastie sme strelili jeden gól. Očakávali sme, že bude hrať takým štýlom, teda že bude kúskovať hru. Zápas možno nebol pre oko diváka najlepší, ale nie vždy sa dá dobrý výsledok skĺbiť s dobrou hrou,“ uviedol L. Janič.


Jeho druhý príchod do MFK Zemplín – prvýkrát do klubu prišiel v zime 2006 na polročné hosťovanie z Odevy Lipany – sa poriadne naťahoval. S mužstvom síce zarezával od začiatku letnej prípravy, ale pár dní pred ostrým štartom to už-už vyzeralo tak, že pri Laborci nezakotví. Vedenie michalovského klubu sa totiž nevedelo dohodnúť s jeho manažérom na podmienkach kontraktu, a tak sa aj s tímom prestal pripravovať. Napokon však tesne pred ligovou ouvertúrou obe strany našli spoločnú reč a Lukáš Janič prestúpil z českých Teplíc do Michaloviec. A bol veľmi rád, že po dlhej dobe opäť nastúpil na ich pôde. „Je tu síce nový štadión, ale toto prostredie aj diváci tu boli aj predtým. V Michalovciach boli vždy vysoké ambície, aj pred siedmimi rokmi, keď som tu bol. Mužstvo bolo veľmi dobré a tvorili ho prevažne starší hráči, kým teraz je to naopak a práve ja sa dostávam do pozície skúsenejšieho. Pocity z návratu sú fantastické, v Zemplíne sa cítim ako doma,“ skonštatoval rodák z Prešova, ktorý hrával aj v MFK Košice, poľských tímoch Korona Kielce a Sandecja Nowy Sacz a Zlatých Moravciach. Práve jeho prvá zastávka v MFK Zemplín mu otvorila cestu k ligovému futbalu. „Vtedy mi podal pomocnú ruku. Dal mi možnosť oťukať sa medzi staršími hráčmi, v tom čase tu hrali osobnosti z východného Slovenska. Dnes to môžem zúročiť a verím, že o rok sa v Michalovciach bude hrať prvá liga,“ uzavrel.

Posledný zápas Lukáš Janiča na michalovskom štadióne v drese MFK Zemplín:

24. 5. 2006 MFK Zemplín Michalovce – FC Senec 1:1 (1:0)

Góly: 1. Yevlanov 1:0, 81. E. Takáč 1:1

ŽK: 13. L. Janič, 16. Meliš, 27. M. Bačík, 87. Horochonič – 7. Anane

ČK: 33. Anane

Rozhodovali: Chmura – Gocník, Vician

Divákov: 652

MFK ZEMPLÍN: Belán – Meliš, M. Juhás, Marec, Uhľár – M. Bačík (63. Ruskovský), Yevlanov, Horochonič, Hreško (61. Marchenko), L. Janič – M. Aľušík     Tréner: R. Kačala

FC: Slovenčiak – S. Angelovič, D. Matič, J. Marcin, Pecha – Papaj (71. Harsányi, 90+.Jozef Bozsík), V. Rožník, Guldan, Moughfire – Anane, E. Takáč     Tréner: J. Valovič