O triumfe nad Liptákmi rozhodol Dominik Kunca

2013-08-03 12:00:00

Jediný gól stretnutia padol v 60. minúte, Michalovčania sú naďalej bez prehry, patrí im tretia priečka.

Michalovskí futbalisti zvíťazili v zápase 3. kola druhej ligy na vlastnom ihrisku pred návštevou kola nad Liptovským Mikulášom najtesnejším rozdielom 1:0 (0:0), keď jediný gól zápasu zaznamenal útočník Dominik Kunca.

Zemplínčania začali náporom, hneď v úvode sa predral do päťky hostí Kunca, ale v ťažkej pozícii zakončiť nestihol. V 3. minúte napriahol Janočko a Šavol vytiahol parádny zákrok, keď loptu vytlačil na roh. Potom domáci tlak mierne ustál, ale "bubenkovci" mali stále prevahu. V 23. minúte mohli ísť do vedenia, keď po ľavej strane unikol Kunca, spätnou prihrávkou našiel Božoka, ktorý v plnom behu z prvej zakončil iba do skvelého Šavola. O päť minút nato Kovaľ na pravom krídle uvoľnil Oberta a ten z veľkého uhla zakončil do gólmana Tatrana. Krátko po uplynutí polhodiny hry sa do ďalšej obrovskej šance dostal Božok, ktorý vystrelil po zemi a lopta sa obtrela o ľavú žrď Šavolovej svätyne. Krátko pred odchodom do šantí vystrčili rožky aj hostia, po centri Ferenca hlavou tesne minul michalovskú bránu Brčák.


Aj po zmene strán mali prevahu hráči MFK Zemplín, ale dlho nevedeli nájsť recept na pozornú defenzívu súpera. V 51. minúte však poslal loptu do šestnástky Janočko a Hamuľak špičkou kopačky zakončil zblízka tesne nad. V 53. minúte to vyskúšal strelou spoza šestnástky Podhorin, ale hosťujúcu bránu minul. Presne po hodine hry sa Michalovčania dočkali vytúženého gólu: Po ľavej strane potiahol loptu Božok, spätnou prihrávkou našiel na hranici jedenástky voľného Kuncu, ktorý nekompromisne rozvlnil sieť - 1:0. Po tomto momente začali aj hostia viac myslieť na ofenzívu, keďže chceli aspoň vyrovnať, a najbližšie k tomu mali v 65. minúte, keď po rohovom kope hlavičkoval vysoký stopér Kucharčík a na čiare stojaci Božok loptu smerujúcu do brány odvrátil do bezpečia. Štvrťhodinu pred koncom Janočkovu strelu Šavol neudržal, k dorážke sa dostal Kunca, ale v čistej šanci nechal vyniknúť hosťujúceho brankára. Vzrušenie však bolo zbytočné, pretože michalovský útočník zakončoval z postavenia mimo hry. V záverečnej desaťminútovke už domáci kontrolovali priebeh duelu a zaslúžene doviedli súboj do víťazného konca.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0)

Gól: 60. D. Kunca

ŽK: 84. Podhorin - 20. M. Pastva, 58. Kucharčík

Rozhodoval: Ježík - 2 045 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška – I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, M. Vanák – Kovaľ, Podhorin, V. Janočko (84. M. Regáli), Božok - D. Kunca, M. Hamuľak (71. L. Janič)

MFK TATRAN: Šavol – M. Pastva, Jurky, Kucharčík, Kubena – Trnovský (63. Fuják), Latiak, I. Lišivka, M. Ferenc (86. Balluch) – A. Brčák, Hoferica (78. Gombala)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 6. augusta o 17.00 hod.: Námestovo - Michalovce (1. kolo SP)

Nedeľa 11. augusta o 16.30 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - Michalovce (4. kolo)

Nedeľa 18. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Prešov (5. kolo)