Michal Gallo: Náš cieľ je vyhrať a tým to hasne

2013-08-03 12:00:00

Pre rodáka z Liptova bude zápas proti Liptákom ako každý iný. Očakáva, že súper pricestuje s defenzívnou taktikou.

O jeho služby sa michalovskí činovníci zaujímali už vlani, ale napokon pri Laborci zakotvil až teraz. Nekompromisný obranca Michal Gallo sa okamžite po svojom príchode z českého Táborska, účastníka tamojšej druhej najvyššej súťaže, stal oporou MFK Zemplín a spevnil defenzívne múry tímu, ktorého obrana nebola v posledných rokoch najsilnejšou stránkou. S dvadsaťpäťročným stopérom, ktorý v drese materského Ružomberka okúsil chuť Corgoň ligy, sme sa pred dnešným súbojom 3. kola druhej ligy s Liptovským Mikulášom (jeho úvodný výkop je o 19.30 hod.) krátko pozhovárali.

Pred týždňom ste v Rimavskej Sobote síce získali bod za remízu 1:1, ale výkonom ste neoslnili. Ako ste videli zápas na Gemeri vy?

"Bol to z našej strany slabší výkon, nedarilo sa nám celkom kombinovať. Prvý polčas ešte ako-tak obstál, vyhrávalo sa, ale druhý už bol slabší. Niektorí chlapci sa cítili unavene. Je to však už za nami, Mikuláš je pred nami a na ten sa teraz sústredíme."

Bolo po slabom výkone aj vymývanie hláv od trénera Bubenka?

"Žiadne vymývanie nebolo. Kritika síce áno, povedali sme si chyby a to bolo všetko."

Dnes vás čaká Liptovský Mikuláš, vy ste rodákom práve z Liptova, takže môže to byť pre vás zaujímavejší súboj. Vnímate ho tak?

"Ani nie, pretože ja pochádzam z Ružomberka. V Mikuláši poznám zopár hráčov, ktorí tam pôsobia, ale to nehrá žiadnu rolu. Je to pre mňa zápas ako každý iný."

Tatran je zatiaľ bez víťazstva, naposledy doma podľahol Bardejovu 0:1, takže určite si bude chcieť dnes napraviť reputáciu a kožu lacno nepredá...

"To neviem, či si prídu napraviť reputáciu, ale naším jediným cieľom je vyhrať a tým to hasne."

Aký zápas očakávate?

"Očakávam, že Mikuláš bude hrať skôr zo zabezpečenej obrany a na brejky. Musíme premieňať šance, inak nebudeme vyhrávať. A to platí aj do budúcna."

V Michalovciach ste už zhruba mesiac, ako sa vám na novom pôsobisku páči?

"Je to pekné mesto aj štadión, takých je na Slovensku málo. Môžem to hodnotiť pozitívne."

Vedeli ste do čoho idete? Poznali ste niekoho v mužstve?

"Ešte z pôsobenia v Ružomberku som poznal Mirka Božoka a Tomáša Sedláka, takže určite som nešiel do neznáma."