Príprava mladšieho dorastu U17 v skratke

2013-08-01 12:00:00

Včera sme sa obzreli za prípravou mladšieho dorastu U16, dnes nakukneme do kuchyne družstva o kategóriu vyššie - U17.

Družstvo mladšieho dorastu U17 vstúpilo do prípravy už pod vedením trénera Alberta Rusnáka, ktorý nahradil Jána Gajdoščíka. Bývalý kormidelník druholigového A-mužstva MFK Zemplín musel v priebehu necelého mesiaca spoznať svojich nových zverencov, čo sa mu podľa jeho slov aj podarilo. Súťažnú premiéru si odbije v nedeľu 4. augusta v domácom súboji s trnavským Spartakom (o 13. hodine, U16 nastúpi o 15. hodine - oba zápasy sa budú hrať na hlavnom ihrisku). S Albertom Rusnákom, ktorému bude asistovať Vladimír Smaržík, sme sa krátko pozhovárali.

O príprave

"Čo sme mali naplánované, to sme aj splnili. Zápasy sme hrali systémom sobota - streda - sobota, dokopy sme ich odohrali šesť. Tréningov bolo málo, keďže veľa času sme nemali, veď príprava trvala iba necelý mesiac. Chlapci sa pripravujú prakticky celý rok, aby boli pripravení prejsť o kategóriu vyššie, niektorí možno vyskočia aj počas sezóny, lebo v družstve sú talentovaní chlapci."

O kádri

"Je v ňom 22 hráčov, čiže je dostatočne široký. V prípravných zápasoch dostali priestor všetci, ja som si o nich urobil určitý obraz. Trvalo mi zhruba týždeň, kým som ich všetkých spoznal. V kádri je niekoľko talentovaných top hráčov, aj ďalšia plejáda šikovných."

O cieľoch

"Ťažko si pri mládeži dávať nejaké tabuľkové ciele. Našou úlohou je pripraviť chlapcov po fyzickej, taktickej, technickej aj futbalovej stránke nato, aby nemali problém presadiť sa v kategórii U19."

Prípravné zápasy U17:

Vranov nad Topľou U19 – Michalovce 0:0

Dlhé Klčovo muži – Michalovce 3:3

Góly MI: Bellás 2, J. Straka

Trebišov U19 – Michalovce 0:5

Góly: Bellás 2, Vajs 2, Sarik

Zámutov muži – Michalovce 2:5

Góly MI: Chimaľ 2, Vajs, Bellás, J. Straka

Humenné U19 – Michalovce 0:2

Góly: Bellás, Dojčák

Michalovce – Prešov 5:1

Góly MI: Vajs 2, M. Kolesár 2, Kondás

Káder U17:

Nikolas Kačurik, Dominik Kostrej, Michal Janočko, Jozef Vajs, Pavol Bellás, Martin Kolesár, Jakub Hreha, Jozef Kaščák, Adam Halagan, Ján Vaško, Samuel Sarik, Jakub Straka, Ján Tkáč, Vladislav Lipovský, Dávid Reichelt, Patrik Chimaľ, Marko Tkáčik, Daniel Penzeš, Michal Pavuk, Tomáš Kondás, Dávid Melinčák. Tréneri: Albert Rusnák, Vladimír Smaržík