Dorastenci štartujú jarnú časť proti Bardejovu

2016-03-02 12:00:00

Mladí Michalovčania počas najbližšieho víkendu odohrajú prvé zápasy odvetnej časti, starší nastúpia vonku, mladší doma.

O týždeň neskôr ako muži vstupujú do jarnej časti sezóny aj prvoligové dorastenecké celky MFK Zemplín Michalovce. Odvetné boje medzi slovenskou elitou odštartujú v sobotu derby zápasmi proti Partizánu Bardejov. Kým starší dorastenci U19 budú hrať na súperovej pôde (o 11.00 hod.), mladší U17 a U16 sa predstavia na domácej umelej tráve (o 11.00 a 13.15 hod.). Ako sú žlto-modrí pripravení na druhú polovicu sezóny?

Starší dorastenci U19

Družstvo, ktoré zimuje na výbornom treťom mieste, sa začalo pripravovať približne v polovici januára a trénovalo iba v domácich podmienkach. "Tentoraz som zvolil prípravu iným štýlom. V úvodných týždňoch sme nemali klasickú hrubú prípravu, skôr sme išli do rýchlosti či dynamiky. Uvidíme, či to prinesie ovocie. Sám som zvedavý," povedal na úvod tréner tímu Albert Rusnák a doplnil: "Nie všetko počas prípravy išlo podľa predstáv, pretože súperi nám odriekli dva zápasy, náhradu sme museli zháňať namiesto Veľkých Revíšť a Prešova. Som však spokojný, lebo sme hrali s dobrými súpermi." Na ligu sa družstvo navnadilo pohodlným víťazstvom 10:1 na pôde Popradu, suverénneho lídra druhej ligy staršieho dorastu. "Ako generálku to však neberiem, lebo v príprave sme stále hrali v inej zostave. Výsledok je trochu skresľujúci, aj domáci mali viacero šancí na skórovanie, dokonca nepremenili penaltu." V kádri došlo k menšiemu pohybu, do Humenného sa vrátili Ján Vaško a Tomáš Lukáč, pre zdravotné problémy sú dlhodobo mimo hry Adam Halagan a Marek Zlacký, do "áčka" boli posunutí Martin Bednár, Jozef Vajs, Jakub Straka a Pavol Bellás. "S trénerom Stanislavom Grigom sme dohodnutí, že ak ich nebude potrebovať, tak chlapcov mi bude uvoľňovať na zápasy. Z mladšieho dorastu sme vytiahli Dávida Špaka, Petra Vojtoviča a Dominika Saxu. Postupne chceme zapracovať do tímu aj ďalších chlapcov, aby boli pripravení od novej sezóny nastupovať pravidelne za U19, lebo letná prestávka bude krátka a vtedy nebude čas na takého veci," ozrejmil Rusnák, ktorý skúšal aj ukrajinského útočníka Ilyu Tereshchenka z Dynama Kyjev. "V dvoch zápasoch aj skóroval, je to ročník 1998. Skončili mu však víza a musel odcestovať domov. Rátame s ním od novej sezóny." Albert Rusnák, bývalý ofenzívny hráč, ktorý si zahral aj v prestížnej Lige majstrov, má už v zostave viac-menej jasno. "Teda aspoň v tej šestnástke hráčov, ktorí budú chodiť na zápasy. Niektorí chlapci urobili väčší progres, iný menší. Na tabuľkové postavenie sa nebudeme pozerať, skôr nám ide o to, aby sme vychovávali hráčov pre A-mužstvo a zapracovávali mladších do kádra. Chceme však vyhrať každý zápas," dodal Rusnák.

Prípravné zápasy v skratke:

MI - TJ FK Vyšné Opátske muži 1:6 (gól MI P. Kolesár), MI - Družstevník Veľký Horeš muži 0:1, MI - FC VSS Košice 4:0 (Bellás 2, Fedyna, Kimák), MI - Partizán Bardejov 2:1 (M. Kolesár, Tereshchenko), MI - Šarišské Michaľany muži 4:0 (Tereshchenko, M. Kolesár, Poprik, Saxa), MI - Veľké Kapušany muži 5:0 (Halagan, P. Kolesár, M. Kolesár, Poprik, R. Lukáč), DVSC Debrecín - MI 3:0, Poprad - MI 1:10 (R. Lukáč 4, Poprik 2, J. Straka, Masnica, Vajs, P. Kolesár)

Káder na jarnú časť:

Dávid Slávik, Dmytro Prysiazhniuk - Martin Kolesár, Jozef Vajs, Adam Kuľha, Michal Janočko, Dávid Špak, Pavol Bellás, Šimon Poprik, Marek Zlacký, Jakub Kimák, Stanislav Masnica, Martin Bednár, Róbert Kiš, Daniel Sopata, Adam Halagan, Dominik Saxa, Peter Kolesár, Peter Vojtovič, Attila Horváth, Dávid Vinc, Ivan Fedyna, Stanislav Struňak, René Lukáč, Marek Ciganoc, Jakub Straka, Pavol Lehotský

Jarné vyžrebovanie MFK Zemplín U19

Mladší dorastenci U17 + U16

Zaujímavé je, že michalovskí mladší dorastenci majú po jeseni navlas rovnakú bilanciu - nazbierali dvanásť bodov a v tabuľke im patrí desiata priečka. Najvážnejšou zmenou je tá, že družstvo U16 povedie v jarnej časti nový kormidelník. Andreja Čiráka nahradil Adrián Devečka, ktorý naposledy pôsobil ako asistent pri prvoligovom A-mužstve. Pomáhať mu bude Jaroslav Dargaj. V realizačnom tíme U17 nenastali žiadne zmeny, hlavným trénerom zostal Peter Košuda, asistentom Vladimír Smaržík. V kádroch oboch celkov sa neudali veľké zmeny.

Jarné vyžrebovanie MFK Zemplín U17 a U16