Na Gemeri sa body delili

2013-07-28 12:00:00

Hráči Rimavskej Soboty predviedli bojovný výkon a na ihrisku nechali srdce, kým Michalovčania podali podpriemerný výkon.

Diváci videli na Gemeri zaujímavý futbal. Viac príležitostí si vypracovali rimavskosobotskí hráči. Na prvú výhru si ale musia ešte počkať.

V prvom dejstve boli futbalovejší hostia. Po peknom prieniku Kovaľa zakončoval v 4. min nepresne Božok. Zemplínčania išli do vedenia v 10. min. Do streleckej listiny sa zapísal Hamuľak, ktorý poľahky dopravil loptu do siete po spolupráci s Janočkom. Domáci odpovedali nebezpečnou strelou Jánošíka, ktorú však v 12. min vyrazil michalovský brankár Raška na roh. Po jeho zahratí následne hlavičkoval nedôrazne Sivčevič. V 29. min našiel Kostúrik prihrávkou Kuráka, ale ten stroskotal na Raškovi.

V druhom polčase podali Soboťania zlepšený výkon v ofenzíve. Na jeho začiatku dvakrát skúšal šťastie Jánošík, v prvom prípade strieľal nad bránu a v druhom jeho pokus kryl gólman Michaloviec. Za svoju aktivitu boli domáci odmenení v 51. min. Výbornú prihrávku Kuráka zúžitkoval na vyrovnávajúci gól Kostúrik. Gemerčania mali navrch po zmene strán a snažili sa pridať aj druhý gól. V 54. min zakončoval nepresne Válovčan, nebezpečná strela Kuráka minula v 62. min cieľ. Na opačnej strane si v 71.min poradil brankár Kostolanský s pokusom Janiča. Veľmi dobrú príležitosť na skórovanie mal v 72. min Köböl, no hostí podržal Raška. Pozornosť gólmana Zemplínčanov potom ešte vyskúšal dvakrát Válovčan. Aj keď domáci nezískali tri body, diváci ich odmenili potleskom.

Karol Praženica, tréner MŠK Rimavská Sobota: „V prvom polčase sme mali problémy s výmenou miest hráčov v strede záložnej formácie hostí, so zachytávaním ich pohybu. Súper sa dostával ľahko cez náš stred poľa. Gól sme dostali po našej hlúposti. Hostia ju využili a dali pekný gól. Od začiatku druhého polčasu prišiel na ihrisku pohyblivejší Köböl, naša hra sa zlepšila. Mali sme oveľa viac odrazených lôpt, lepšie sme zachytávali aj ten pohyb hráčov hostí. Vyústilo to aj do vyrovnávajúceho gólu. Škoda, že sa nám nepodarilo dať ešte jeden. Nejaké extrémne čisté príležitosti sme si nevytvorili. Mali sme tam však viaceré náznaky šancí. S výkonom mužstva môžem byť spokojný. Dúfame, že takto budeme pokračovať a možno sa ešte šťastie prikloní aj na našu stranu."

Jozef Bubenko, tréner MFK Zemplín Michalovce:„Všetka česť domácim, ktorí ukázali našim hráčom, ako sa má hrať druholigový futbal. Nechali na ihrisku srdce, nechali tam všetko, čo v nich bolo, viacerí ich hráči dostávali až kŕče, čo išli nad svoje možnosti. Z našej strany to bol podpriemerný výkon. Dá sa povedať, že sme si ani remízu nezaslúžili."

Zdroj: novohrad.sme.sk