Po roku „Hamiho“ dubnické repete

2013-07-24 12:00:00

Prinášame vám ešte jeden návrat k sobotňajšiemu úvodnému zápasu A-mužstva, ktoré zdolalo Dubnicu rozdielom triedy.

Futbalisti Michaloviec odštartovali novú sezónu vo veľkom štýle, keď rozdielom triedy porazili mladý a ambiciózny tím Dubnice. Víťazstvom 3:0 nadviazali na posledné tri zápasy z prípravy, v ktorých zakaždým strelili súperovi minimálne tri góly. Solídne zaplnené tribúny útulného štadióna MFK Zemplín boli sa radovali nielen z jasného triumfu a troch bodov, ale predovšetkým z pohľadnej hry domácich, ktorých po zápase odprevadili búrlivým potleskom.

Aj vlani odštartovali Zemplínčania súťaž proti Považanom. Takmer na rok presne si útočník Michal Hamuľak na tomto súperovi gólovo pochutil, vtedy prispel k výhre 2:1, teraz k triumfu 3:0. „Nemaľujte čerta na stenu,“ boli prvé slová tohto humenského rodáka, ktorému sme pripomenuli jeho dvojgólové zápasy – spomínaný dubnický z úvodného kola a šamorínsky z posledného. „Rovnako som začal aj minulú sezónu a potom som v jeseni pridal už iba jeden gól,“ dodal „Hami“, ktorý verí, že teraz sa niečo podobné nezopakuje.

O víťazstve Michaloviec v sobotu nebolo pochýb, Dubnicu nepustili k ničomu. „Tréner nám hovoril, aby sme od začiatku súpera zatlačili a ukázali, že sme doma. Hrali sme na výhru, a tú sme aj dosiahli,“ hovoril 22-ročný zakončovateľ. „Zo začiatku bolo na našej strane síce trochu nervozity, vypracovali sme si mnoho pološancí, ale prišiel prvý gól, ktorý nám pomohol, a potom to už išlo. Víťazstvo o tri góly na úvod berieme a tešíme sa. Ideme od zápasu k zápasu.“