V úvodnom kole II. ligy hostia ani raz nevyhrali

2013-07-21 12:00:00

Na vlastnom trávniku zaváhali iba dve mužstvá - Senec s Liptovským Mikulášom a Bardejov s Rimavskou Sobotou.

Súhrn výsledkov stretnutí 1. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - II. ligy 2013/2014:

PIATOK

ŠK SFM Senec - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 (1:1)

Góly: 45. Orolín - 19. Latiak, ŽK: 43. Hílek (Senec), rozhodovali: Hracho - Cuninka, Bednár, 460 divákov

Domáci futbalisti mali od úvodných minút územnú prevahu, ale ako prví udreli hostia. V 19. min sa krásnou strelou z 20 m presadil hosťujúci Latiak. Senčania si utvárali dostatok gólových príležitostí, no ani jednu nedokázali premeniť. Až v nadstavenom čase prvého polčasu sa na dvakrát presadil Orolín. Aj druhé dejstvo sa nieslo v znamení domácich, ale T. Hanzel, Orolín a ani Augustín už neprekonali brankára Liptovského Mikuláša.

SOBOTA

1. FC Tatran Prešov - FC Spartak Trnava juniori 7:0 (5:0)

Góly: 30., 41. a 79. Nworah, 28. a 31. D. Leško, 22. P. Jacko, 58. Dolný, bez kariet, rozhodovali: Straka - Brendza, Hrdlička, hralo sa bez divákov 

Prešovský Tatran dominoval po celý zápas, v prvom polčase to bola hra mačky s myšou. Keď po prvom polčase svietil na ukazovateli skóre stav 5:0, bolo o výsledku rozhodnuté. Najväčšie šance hostí mali v 15. min Schranz a v 48. min Augustín, ale svoje hlavičky nevyužili a dali vyniknúť domácemu brankárovi Talianovi. Domáci zaslúžene zvíťazili. 

ŽP Šport Podbrezová - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)

Gól: 61. M. Pančík ml., ŽK: 61. V. Greško, 85. Kupčík - 36. Sekereš, 42. Kamas, 57. Krivjančin, 61. J. Pinka, 70. Sojka, rozhodovali: R. Weiss - Špivák, Ferenc, 980 divákov

Stretnutie sa nieslo v znamení prevahy domácich "železiarov". Po bezgólovom prvom polčase Podbrezovčania ešte viac pritlačili svojho súpera. Jediný gól stretnutia napokon strelil v 61. min M. Pančík ml., ktorý strelou spoza šestnástky prekonal hosťujúceho brankára Grambličku. 

Partizán Bardejov - MŠK Rimavská Sobota 0:0

ŽK: 64. Ján Zapotoka - 41. Nilaš, 47. Poliach, 58. M. Gálik, rozhodovali: Ježík - Žákech, Mikulaj, 765 divákov

Domáci začali iniciatívne, vypracovali si dobré príležitosti, no v koncovke boli nevýrazní, hostia sústredene bránili. V druhom polčase prevládal nervózny prejav na oboch stranách, domáci si nevedeli poradiť s výbornou obranou hostí a Kurákova strela spoza šestnástky preletela tesne vedľa domácej bránky. V závere mohol dať víťazný gól domáci striedajúci Pisarik, ktorý unikol za obranu, no v pokutovom území nezvládol situáciu. 

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0)

Góly: 31. a 75. M. Hamuľak, 18. Podhorin, ŽK: 37. Bilovský, 54. Zahraničnij, 60. Bielik (všetci Dubnica nad Váhom), rozhodovali: Michlian - Kubačka, Tomčík, 1890 divákov

Od začiatku sa hralo podľa tónu domáceho mužstva, ktoré si vypracovalo viacero šancí. V 19. min zahrávali domáci priamy kop z pravej strany, po centri Božoka najvyššie vyskočil Podhorin, ktorý strelil prvý gól zápasu a takisto aj premiérový v michalovskom drese. Následne domáci vo svojej aktivite pokračovali a po individuálnej akcii v 31. min sa presadil Hamuľak. Po jeho góle tempo hry upadlo. Ani v druhom polčase sa nič výnimočné neudialo, až v 79. min skóroval po prihrávke Božoka znova Hamuľák. Dvojgólový strelec aj s Regálim mohli pridať ďalšie góly ešte v závere hry, no neuspeli. 

NEDEĽA

FC ŠTK 1914 Šamorín - FK Slovan Duslo Šaľa 2:1 (0:0)

Góly: 86. Marušín, 89. Čemba - 47. Čurgali, ŽK: 15. Fulmek, 45. Vaško - 23. R. Mihálik, 40. Charizopulos, 54. Gešnábel, rozhodovali: Mastiš - Borsányi, Roszbeck, 480 divákov

V prvom polčase mali mierne navrch domáci, no už v 21. min ich mohol "schladiť" hosťujúci Čurgali. Ten svoju šancu nezužitkoval. O tri minúty sa mohli domáci radovať z vedenia, keď z 20 m vystrelil Čemba, no gólman Šale jeho pokus zlikvidoval. Šamorínčania mali horší vstup do druhého dejstva, čo využili po dvoch minútach hry Čurgali - 0:1. V závere, keď si už hostia boli istí víťazstvom, udreli domáci futbalisti. Najprv sa presadil v 86. min Marušín a o tri minúty neskôr priklonil misky váh na stranu Šamorína Čemba, čím si domáci zaistili tri body do ligovej tabuľky.

Zdroj: SITA